ÇAYKUR 93 ÜLKEYE PAKETLİ VE SOĞUK ÇAY İHRACATI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Kısa adı Çaykur olan, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğün dünyanın dört bir yanında çay ihracatı yaptığı ülkelerin sayısına yeni ülkeler katmaya devam ediyor. Çaykur hâlihazırda bugün 93 ülkeye paketli ve soğuk çay ihracatı ge

YÖREDEN HABER 21.09.2021 18:05:05 39 0
ÇAYKUR 93 ÜLKEYE PAKETLİ VE SOĞUK ÇAY İHRACATI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Çaykur tarafından üretilen doğal ve sağlıklı Türk çayı dünya pazarlarında yer almaya devam ediyor. Dünyada kuzey iklim kuşağında üretilen ve üzerine kar yağan doğal organik Çaykur çayları, Avrupa Birliği’nde 44 ülkeye ihraç ediliyor. Çaykur çayları Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD’den, Çin’e, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Kanada’ya, Japonya’dan Yeni Zelanda’ya kadar toplamda 93 ülkeye ulaşıyor. Paketli çayların yanı sıra soğuk çay ihracatı da gerçekleştiren Çaykur, yeni pazar arayışları için çalışma yürütüyor.

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM; Türkiye’de çayın öncüsü olan teşekküllerinin dünya pazarında da yerini alabilmesi için çeşitli temas ve girişimlerde bulunduklarını belirterek “Türk çayı üzerine kar yağan ve başka ülkelerde olduğu gibi haşere mücadelesi gerektirmeyen çok doğal bir üründür. İnsan sağlığına faydaları bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olan çayımız artık dünya genelinde tercih ediliyor. Yurt dışında pazar payımızı artırmak için planlı, programlı çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı