Çaykur: 2.nci Sürgün öncesi çağrıda bulundu

2020 yılı ikinci sürgün dönemi çay alımlarımız bugünden itibaren (07 Temmuz) başlamış olup üreticilerimizden bu sürgün döneminde dekar başı 450 kg çay alımı yapılacaktır.

YÖREDEN HABER 7.07.2020 12:19:49 22 0
Çaykur: 2.nci Sürgün öncesi çağrıda bulundu

Çaykur'dan yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.

'2020 yılı ikinci sürgün dönemi çay alımlarımız bugünden itibaren (07 Temmuz) başlamış olup üreticilerimizden bu sürgün döneminde dekar başı 450 kg çay alımı yapılacaktır. Fabrika müdürlüklerimize çay alımlarıyla ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılarak bütün alımyeri ekiplerimiz hazır duruma getirilmiştir.
Üreticilerimizden istirhamımız; her ne kadar koronavirisün yayılma hızı kısmen azalmış gibi gözükse de kampanya başlangıcında aldığımız tedbirlere ve ekiplerimizin yapacağı uyarı ve yönlendirmelere bu sürgün döneminde de azami derecede riayet etmeleridir. Devamında ise elbette çaylarını evsafına uygun, kaliteli ve aile fertleriyle birlikte kendilerinin toplamalarını bekliyoruz. Her zaman olduğu gibi bu sürgünde ve devamında üreticilerimizin anlayışlı yaklaşımları ve sahiplenmeleri neticesinde sorunsuz, bereketli hasat dönemleri yaşayacağımıza içtenlikle inanıyoruz.
Sürgün dönemi başlarında üreticilerimizin, çaylarını kısa sürede toplayıp bitirme düşüncesiyle bazı alımyerlerimizde izdiham yaşanabiliyor; ancak bunun önüne geçebilmenin tek yolu üreticilerimizin; acele etmeden, mevcut kontenjan uygulamalarımıza uygun çaylarını toplamalarından geçmektedir. Çaykur olarak kota karşılığı çayın alımını her dönem söylediğimiz gibi yine taahhüt ediyoruz.
Son olarak, üreticilerimize çağrımız; Önce sağlık diyerek kendimizi ve diğer insanları düşünerek tedbirlere uyalım, Çayımızı evsafa uygun, kaliteli ve kendimiz toplayalım ki; toplayan da, işleyip üreten de, içen de kazansın, mutlu olsun.'

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı