ÇAYDOSK ile Verçenik Kapılı Göller Gezisi

ÇAYDOSK ile Verçenik Kapılı Göller Gezisi

YÖREDEN HABER 29.10.2018 10:23:10 182 1
ÇAYDOSK ile Verçenik Kapılı Göller Gezisi

Kaçkar53.com(Abdullah UZUN)

28.10.2018 Pazar günü ÇAYDOSK ile Verçenik Kapılı Göller Gezisine kaçkar53.com olarak katıldık.

Yaklaşık 35 kişi ile Çayeli-Pazar-Trabzon-Ardeşen den katılımcılar ile Saat Sabah 08.30 da Fırtına Vadisi ile başlayan yolculuğun ilk durağı Çamlıhemşin İlçesi oldu.

Burada kısa bir mola verildi. Ardından geziye katılanlar araçlarla Çat ve 3 Para Köy olan Aşağı-Orta ve Başköy güzergâhından Orta Yayla köyüne ulaştı. Buraya kadar bir gün önce yağan kar kalkmış ve yaylada kalanların hayvanları ıssız dağlarda karınlarını doyurmak için çaba sarf ediyorlardı.

Gezi ekibi ileride neyle karşılaşacağını düşünmeden araçlarla İşmer-Çifoli ve Verçenik Yaylasına doğru yol aldılar. İşmir’e kadar giden araçlar burada Kar yoğunluğundan dolayı çıkamadılar.

ÇAYDOSK yöneticileri kısa bir açıklama yaparak yolun zorlu bir parkur olacağını bildirdiler. Buna rağmen ekip “devam” dedi. Yaklaşık 2 saat yürüyüşle Karla Kaplı Türkiye’nin en zor tırmanılan Dağı Verçenik eteklerinde kurulu bulunan ve evlerin terk edildiği yaylaya gelindi.

Ekip 10 dakika dinlenme molası verdi. ÇAYDOSK yöneticilerinden Alper Kaplan ve Osman Aslan kısa bir açıklamada burada yaptı. Ekipten 2 kişi burada ayrılmak zorunda kaldı. Diğer kişilerle artık çok ama çok zorlu 50cm kar da yeniden yürüyüş başladı.

Bu kez Verçenik Dağı Kapılı Göller dağ tırmanışı vadisinde son kez mola verildi. Buradan da 3 kişi ekipten ayrılıp geri dönmek zorunda kaldı. Ve nihayet Kapılı göller zorlu tırmanış ile varıldı.1 Göl Buz tutmuş,2.göl de ise buz yoktu. Yaklaşık 60cm kar vardı.

Buraya Saat 16.15 de varıldı. Akşam 17.28 de olacağı için ekip burada kısa bir mola verdi.

İhtiyaçlar giderildi ve tekrar aynı güzergâhtan dönüş başladı. Kapılı Göller den yaklaşık 20 dakika sonra akşam ezan okundu. Karanlıkta gökyüzünde bizi seyreden ay ve yıldızlarla arkadaşlık ederek 3 saat yürüyüş yaptık. Saat 20.00 da araçlara ulaştık. Ve buradan buzlu yolları takip ederek tekrar sağ salim geri dönüş yaptık. Toplamda 7 saat yürüyüş yapıldı. Bu yürüyüş Kar da olunca bir o kadar daha zorlu geçti.

ÇAYDOSK 2018 yılında Bölgede hiçbir kulübün yapamadığını yaptı. Batık karda 50 cm ye varan ve yürüme zorluğu % 90 olan parkurda başarılı bir gezi organizasyonu düzenledi. Burada son derece başarılı süreci yöneten ÇAYDOSK ekibine ve özellikle Alper Kaplan, Osman Aslan’a kaçkar53.com olarak böyle bir macera yaşattıkları için teşekkür ediyorum.


Anahtar Kelimeler:
necdet sandıkçı
29.10.2018 17:40:40
harika bir gezi olduğunu düşünüyorum oralarda olmasak da memleketimde böyle etkinliklerin olması gurur verici emeği geçenlere teşekkür ederim

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI