ÇAY SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rize Ak Parti Milletvekili Muhammet Avcı, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Çaykur Genel Müdür Yardımcıları ve özel sektör temsilcilerin katılımıyla

YÖREDEN HABER 13.09.2022 14:22:19 25 0
ÇAY SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2022 yılı çay sezonunun üretici ve sanayici için çok iyi geçtiğini vurgulayan Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sene yaş çay fiyatını açıkladığında kuru çay fiyatını da açıkladığını dile getirdi.

Erdoğan ,Bunun etkisiyle özel sektör sezona hazırlıklı girdi. Üreticiden düşük fiyattan çay alımı gerçekleşmedi. Sonuçta hem üreticinin hem de sanayicinin memnun kaldığı bir sezon geçirdik. Çay sektörünün zora sokulmaması için tekrardan kuru çaya zam getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde sektöre kazandırılan yaş çay özel kredisi sektörü çok rahatlattı. Bunun dışında havaların sıcak geçmesi sebebiyle yaş çay rekoltesinin düşük olması da bu sene ki çay sezonunun rahat geçmesinde katkı sağladı. Tüm bu olumlu gelişmelerin devam ettiği, bütün sektör taraflarının ortaklaşa çalışarak oluşan bu ortamın devamını sağlamasını temenni ediyorum. Bizler elimizden geleni yapacağız. Tüm bu ortamın oluşmasını sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, siyasi büyüklerimize, sanayicilerimize ve üreticilerimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Çay sektöründe siyaset ve özel sektörün ortak hareket etmesi olumlu sonuçlandığını ifade eden Avcı, “Bütün dünyada ortaya çıkan enflasyonist artış ve enerji sorunu nedeniyle sanayicilerimiz zor durumda kalabiliyor. Çay sanayicilerimizi bir nebze olsun rahatlatmak için kuru çaya zam kararı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından doğru zamanda verilmiştir. Bunun olumlu yansımalarını toplumda ve burada görüyorum. Tüm taraflar açısından kaliteli bir sezon geçirildiği aşikar. Herkese bunu sağladığı için teşekkür ediyorum. Tabi tekrardan kuru çaya bir zam yapılması gerekliliği ortadadır. Yine ortaklaşa karşılık görüş alış verişiyle bunu da halledeceğiz.” dedi.

Kaynak; RTB


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı