ÇAY BU FORUMDA ELE ALINACAK

TÜRK ÇAYININ GELECEĞİ RİZE'DE MASAYA YATIRILIYOR

YÖREDEN HABER 26.02.2014 18:56:52 26 0
ÇAY BU FORUMDA ELE ALINACAK
Türk çayının markalaşmasına ve ihracatına katkı sağlamak amacıyla ilk kez Trio İstanbul tarafından 10-12 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan, Global Tea Expo & Forum-Çay ve Çay Teknolojileri Fuarı kapsamı öncesi sektör temsilcileri Rize’de bir araya geliyor. 27 Şubat 2014 Perşembe günü Rize Ticaret Borsası’nda düzenlenecek “Rize Sektör Buluşması” toplantısında Çaykur YK. Başkanı, Çaykur Genel Müdürü ve Ulusal Çay Konseyi Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve sektör temsilcileri yer alacak.
 
Bugüne kadar 47 farklı ülkede, 17 farklı sektörde 1000’den fazla uluslararası fuar organize eden ve Türkiye’den firma katılımları gerçekleştiren Trio İstanbul Fuar Yapım A.Ş, kazandığı tecrübe ve bilgi birikimiyle Türkiye’de butik fuarcılığa yeni bir boyut kazandırıyor. 2012 yılının Kasım ayında Türkiye ve yakın coğrafyadaki ilk ve tek olan IDME-Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı’nı düzenleyen Trio İstanbul, 2014 projeksiyonunda devam eden projelerine yine ilk kez düzenlenecek fuarları ekliyor.
 
Türk çayının tüm dünyada tanınmasına ve ihracatının artırılmasına katkı sağlamak amaçlar yola çıkan ve kurumların, sektör temsilcilerinin desteğini arkasına alan Trio İstanbul, Türkiye’de ilk kez çay adına düzenlenen Global Tea Expo & Forum projesini hayata geçiriyor. 10-12 Nisan’da İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak fuar, hem Türkiye’den hem de dünyadan sektör temsilcilerini ve üreticileri aynı platformda buluşturacak.
 
Çayın ana vatanı Rize’de sektör bir araya geliyor
200 bin üreticisi ve 300 işletme tesisi ile dünyanın en büyük 5. çay üreticisi olan Türkiye’de, çayın markalaşmasına ve uluslararası tanıtımına yönelik pek çok çalışma gerçekleştiren Rize Ticaret Borsası (RTB)’nın ev sahipliğinde 27 Şubat Perşembe günü Rize Sektör Buluşması düzenlenecek. Çaykur Genel Müdürü ve Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Trio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz’ün katılımları ile gerçekleşecek toplantıda sektörden temsilciler de yer alacak.

Türk çayı Çay Forumu’nda tartışılacak
Ambalaj, çay aksesuarları ve çay işleme ekipmanları gibi çay teknolojileri alanında faaliyet gösteren firmaların da yer alacağı Nisan ayındaki Global Tea Expo’da, Uluslararası “Çay Forumu” düzenlenecek. “Küresel Trendler Yerel Tecrübeler Işığında Markalaşma: Bir Dünya Markası Olarak Türk Çayı” ana teması ile gerçekleşecek Çay Forumu’nda dünya çay üretiminde ilk sıralarda yer alan Çin, Hindistan, Sri Lanka gibi ülkelerden delegelerin yanında, dünyanın en büyük çay ithalatçı kurumu International Tea Importers ve Uluslararası Çay Komitesi yetkilileriniyer alacak.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI