Çanakkale ruhu Rize'yi kenetledi

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

YÖREDEN HABER 18.03.2014 19:30:59 35 0
Çanakkale ruhu Rize
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına iştirak eden protokol üyeleri şehitlik anıtına bırakılan çelenklerin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşını, Rize Belediye Bandosu eşliğinde okudular. Şehitlik anıtında Hükûmet adına Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı çelenk koydu. İl Garnizon Komutanlığı tarafından yapılan saygı atışının ardından program İsmail Kahraman Kültür Merkezinde devam etti.


Programa Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Jd. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Adalet Komisyonu Başkanı Necmettin İlhan, İdare Mahkemesi Başkanı Sameddin Altunbey, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kemal Aksu, Şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Rize Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yunus Cerrahoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yarbay Nedim Selbisu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Rize Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Şehitler Günü ve Çanakkale Şehitleri ile ilgili gösterim ile devam eden kutlamalar, İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Çanakkale Zaferi konulu resim, şiir ve kompozisyon dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Nurullah Çakır tarafından verildi. Daha sonra tüm şehit ve gazi aileleri ile birlikte öğle yemeği yenildi.


Düzenlenen yemeğe Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı, Vali Nurullah Çakır, Şehit Aileleri ve Gazilerimiz, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri ve Siyasi Parti Temsilcileri de katıldı.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI