Çamlıhemşin’de Fırtına Vadisi gündemi

Çamlıhemşin’de Fırtına Vadisi gündemi

YÖREDEN HABER 22.02.2018 08:51:55 255 0
Çamlıhemşin’de Fırtına Vadisi gündemi

Kaçkar53.com

Çamlıhemşin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı, Kaçak Avcılık ve Arıcılık toplantısı Çamlıhemşin Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nihat Önal, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Esenbuga, Ak Parti Çamlıhemşin İlçe Başkanı Ömer Altun, İl Genel Meclisi üyesi Yusuf Arısoy, ilgili kurum amirleri ve Çamlıhemşin’e bağlı 34 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantı Su Ürünleri Mühendisi Engin Piranlıoğlu’nun sunumu ile başladı. Su ürünleri avcılığında avlanması yasak olan alabalık türleri ve yörede yoğun yapılan arıcılık hakkında bilgiler verdi. İlçe Tarım Müdürü Sabri Saymaz Çamlıhemşin ilçesinde arıcılık yapanların nelere dikkat etmesi ve alınması gereken tedbirleri anlattı. Kaçak Balık avcılığı hakkında bilgiler veren Sayman’ın konuşmasından sonra Çamlıhemşin Orta Yayla köyü sakinlerinden Zeki Altun söz isteyerek Kaçak Balık avcılığı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Altun alınması gereken tedbirler ile ilgili de bilgiler verdi. Verçenik Vadisinde yaşanan olayları canlı bir şekilde anlatan Altun’un konuşması muhtarlar tarafından alkışlandı. Ardından konuşmaları dikkatle dinleyen Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan Altun’a açıklamalarından dolayı teşekkür ederek yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. “Muhtarlarımız ile ortak çalışma yaparak sorunu çözümleyeceğiz ”diyen Daştan “Bu vadi adeta cennet gibi bunu mutlaka korumalıyız. Avlanması yasak balıkları avlayanları sıkı takip etmemiz gerekir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI