Çamlıhemşin “Kaçkar Yolu” Projesi toplantısına ev sahipliği yaptı

Hemşin Kaymakamlığının koordinasyonluğunda yürütülen "Kaçkar Yolu" Projesi toplantılarının 3.sü Çamlıhemşin'de gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 7.12.2017 18:03:59 86 0
Çamlıhemşin “Kaçkar Yolu” Projesi toplantısına ev sahipliği yaptı
Kaçkar53.com
 İlk'i Hemşin ilçesinde, 2.si Pazar ilçesinde, İlçe Kaymakamları,Belediye Başkanları öncülüğünde  yapılan toplantıların 3.sü  Hemşin Kaymakamımın çağrısı doğrultusunda bu kez Çamlıhemşin'de gerçekleştirildi.
Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı konferans salonunda yapılan toplantıya Hemşin Kaymakamı Coşkun Öztürk,Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan,Pazar,Hemşin ve Çamlıhemşin Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığında görevli daire amirleri ve Çamlıhemşin köylerine bağlı muhtarlar katıldı.Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı il dışında olduğundan toplantıya iştirak edemedi.
Toplantı Proje koordinatörü Emin Kanbur'un sunumu ile başladı.Detaylı açıklamalar yaparak tarihi yolun yöremize neler kazadıracaklarını katılımcılara anlattı.

Daha önce yapılan toplantıların devamı niteliğinde olduğunu ve artık uygulama sahasına inilmesi gerektiğini beyan eden Kanbur'un açıklamalarında sonra Proje koordinasyon merkezi görevini üstlenen Hemşin İlçesi Kaymakamı Coşkun Öztürk öncelikle katılımcılarla tek tek tanıştı.Ardından Projeye sahip çıkılıp çıkılmayacağını katılımcılara sordu.Tüm katılımcılar Projenin çok yararlı olduğunu ve kendilerine düşen her ne görev olursa yapacaklarını dile getirdiler.

Kaymakam Öztürk ' Bu proje bugüne kadar gördüğüm en etkili projedir.Bölge için çok önem arzediyor.Havalimanı tamamlanınca daha da önemli hale geleceğine inanıyorum.Bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.Artık geri adım söz konusu değil. Bugünden sonra toplantılarda içinin doldurulması ve bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.Karadeniz bölgesinin marka haline gelmiş bir tek Bal'ı vardır.Organik ürünlerinin olmasına rağmen marka haline gelen tek bir gıda maddesi yoktur.Bu ne yazıkki düşündürücüdür.Bölge tarihi dokusu ile gizli bir hazinedir.Bunun mutlaka değerlendirilmesi gerekir.Biz bu işe sahip çıktık.Gerçekleştirmek için de ne gerekiyorsa yapacağız.Bir ayağında Kaymakamlık,diğer ayağında ise Belediye başkanlıklarımız var.Bunu gerçekleştirmek için artık daha da hızlı çalışmamız gerekiyor' dedi.
Kaymakam Öztürk bir daha ki toplantının Ocak 2018 ayı içerisinde Hemşin'de yapılacağını ve bu toplantıda tüm paydaşlar yapılması gerekenleri rapor haline getirmesini istedi ve toplantı daha sonra  karşılıklı fikir alışverişi ile tamamlandı.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı