Çamlıhemşin'de Başıboş Atlar Tehlike Saçıyor

Çamlıhemşin'de Başıboş Atlar Tehlike Saçıyor

YÖREDEN HABER 10.01.2019 14:13:59 23 0
Çamlıhemşin

Cemil KUS (Çamlıhemşin)

Çamlıhemşin Kara yolunda başı boş dolaşan atlar vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Çamlıhemşin Kara yolunda refüj ve kavşaklarda otlayan başı boş atlar kazalara davetiye çıkarıyor.
Geçen yıl aynı aylarda başı boş dolaşan atlar, seyir halindeki araçlara zor anlar yaşatırken defalarca maddi hasarlı kazalara sebep olmuştu. Bu yıl yine aynı yerlerde başıboş bırakılan atlar için her geçen gün şikayetler artmaya başladı.
Çamlıhemşin yolunda birçok noktada aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden sürücüler, yetkililerin buna çare bulmasını istedi.
Atların aniden yola çıktığını dile getiren sürücüler, “Ya sahipleri bulunup uyarılsın, ya da Çamlıhemşin yolundan uzaklaştırılıp kırsal alanlara bırakılsınlar. Yetkililer bu meseleye kalıcı çözüm bulmalı” diye konuştu.
İlçe kaymakamlığı ve Belediyesi alınan şikayetler üzerine harekete geçerek atların sayısı ve yerlerini tespit ederek at sahiplerinin atlarını teslim almaları için tarih verdi.
İlçe Kaymakamlığı ve Belediye başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Atların sahipleri 11.01.2019 saat 16:00'a kadar kaymakamlık veya belediye başkanlığına müracaat etmeleri aksi taktirde devlet tarafından yedi emine alınıp sahiplendirilecektir'' denildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı