Büyükelçi Rize'de

Srilanka’nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mahideen Amza ve Srilanka’nın Türkiye Fahri Konsolosu Atilla Ataman, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 28.12.2016 19:05:29 10 0
Büyükelçi Rize
Bir dizi resmi temasta bulunmak, çay ve diğer konularda kurulabilecek işbirliklerini görüşmek üzere Rize’ye gelen Srilanka’nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mahideen Amza ve beraberinde Srilanka’nın Türkiye Fahri Konsolosu Atilla Ataman ile birlikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

Vali Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Srilanka ile Rize’nin ortak bir özelliği var. Bizde ve Srilanka’da çay tarımı önemli bir ekonomik faktör. Tahmin edinilebileceği üzere bu çerçevede, çay merkezli bir ziyaret planlamışlar. Bu ziyarette çeşitli alanlarda işbirliği konusunda değerlendirmelerde bulunacağız. Bu anlamda üzerimize düşen bir görev olur ise bunu da seve seve yapmaya hazırız. Umarım ki bu ziyaret, güzel gelişmelere vesile olur” dedi.

Srilanka’nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mahideen Amza, Rize’de bir dizi resmi ziyaretlerinin olacağını ifade ederek, nazik ev sahipliğinden dolayı da Vali Bektaş’a teşekkür etti. Büyükelçi Azma, konuşmasının devamında; “Sizin de vurguladığınız gibi iki ülke için çay çok önemli bir tarım ürünü. Rize ve çevresinde çay tarımından geçimini sağlayan çok sayıda insan var. Bütün bunları göz önünde bulundurarak, iki ülke arasında nasıl bir işbirliği yakalayabiliriz, bunları görüşmeye geldik. Bu kapsamda Rize Ticaret Borsasını ziyaret ettik ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünü de ziyaret edeceğiz.

Ziyaretimiz aynı zamanda, Türkiye ve Srilanka arasında çok yakın zamanda Ankara’da gerçekleşen karma ekonomik ve teknik komite toplantısının ışığında gerçekleşmiş oluyor. Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen bu toplantı 26 yıl aradan sonra iki ülke arasında bakanlar düzeyinde gerçekleşen ilk toplantı oldu. Bu toplantı vasıtasıyla iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda çok ciddi adımlar atıldı. 2020 yılına kadar iki ülke arasındaki ticaret hacminin 500 milyon Dolar’a çıkartılması konusunda mutabakat sağlandı” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrasında Vali Bektaş, Srilanka’nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mahideen Amza’a Rize Çayı, Büyükelçi Amza da Vali Bektaş’a Srilanka Çayı hediye etti.
Rize Valiliği 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı