‘BURKİNA FASO ARTVİN YUSUFELİ SU KUYUSU 2017’

Geçtiğimiz yıl ilçemizden toplanan yardımlarla İHH aracılığıyla Afrika’nın Burkina Faso ülkesi Romettaolaye şehri Paona Cernefour ilçesine ‘BURKİNA FASO ARTVİN YUSUFELİ SU KUYUSU 2017’ isimli su kuyusu açıldı.

YÖREDEN HABER 18.03.2018 15:30:41 19 0
‘BURKİNA FASO ARTVİN YUSUFELİ SU KUYUSU 2017’

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Ülkemiz dünya coğrafyası üzerinden mazlum milletlere ve topluluklara artan bir hızla yardım ederek mazlum coğrafyaların derdine derman oluyor. Bu yardım kervanının içerisinde birçok sivil toplum sürdüğü her alanda ülkemizin ve insanımızın yardımlarını o bölgeleri ulaştırıp ihtiyaç sahiplerine buluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl Yusufeli ilçesinden toplanan yardımlarla İHH aracılığıyla Afrika’nın Burkina Faso ülkesi Romettaolaye şehri Paona Cernefour ilçesine ‘BURKİNA FASO ARTVİN YUSUFELİ SU KUYUSU 2017’ isimli su kuyusu açıldı. Afrika’nın Burkina Faso ülkesi Romettaolaye şehri Paona Cernefour ilçesinde açılan Burkina Faso Artvin Yusufeli Su Kuyusu ’nu 542 hane ve 6500 kişilik ilçede 2700 kişi içme ve hayvan sulama amaçlı kullanacak.

Burkina Faso Artvin Yusufeli Su Kuyusunun açılmasında Yusufeli İnönü İlköğretim Okulu ve Yusufeli Belediyesi Kadın Meclis Çalışma Grubu yapmış oldukları kampanya ve kermesle destek oldular. Yapılan kermes ve kampanyadan toplanan paralarla İHH İnsani Yardım Vakfı su kuyusu hesabına yatırılarak kuyunun açılmasına vesile oldular.

SU KUYUSU AÇMA PROJESİNİN AMACI

Dünyanın en kurak ve yoksul kıtası Afrika, sömürge dönemi sonrasında kendi kaynakları üzerinde egemenlik kuramamış ve sıklıkla iç çatışmaların yaşandığı bir bölge haline gelmiş. İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hakim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde ise, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele eder olmuşlar. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ise fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltmış. İnsanlar burada her gün su almak için kilometrelerce yol kat ediyor. Taşınan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olmakta ve binlerce insan bu nedenle hayatını yitirmekte. İHH İnsani Yardım Vakfı özellikle Afrika’da gerçekleştirdiği su kuyusu açma projesi ile insanları sağlıklı suya kavuşturmayı ve sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkları önlemeyi amaçlamaktadır

Kermese Davet Var

Yusufeli Belediyesi Kadın Meclis Çalışma Grubu ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle bu yılda 30-31 Mart 2018 tarihleri arasında Yusufeli Belediyesi Kadın Sanat ve Kültür Evi’nde kermes çalışması yapacaktır. Bu kermesten toplanan yardımlar İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Doğu Guta’daki insanların ihtiyaçları

için kullanılacak. Geçen yıl olduğu gibi bu senede Yusufelilerin yoğun ilgisi bekleniyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI