Bu Proje ile Rize'de 2 bin öğrenciye ulaşıldı

Doğuş Holding Sosyal Yatırım Projeleri Bölüm Başkanı Özlem Denizmen, Vali Çakır’ı makamında ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 6.05.2014 09:58:37 52 0
Bu Proje ile Rize
3 Kumbara Projesi hakkında Vali Nurullah Çakır’a bilgi veren Denizmen, projeyle nasıl Türkiye çapında binlerce çocuğu finansal okuryazar yapmak için yola çıkıldığını ve çocuklara nasıl tasarruf bilincinin öğretildiğini anlattı

Ziyaret sonrası,Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği(FODER) Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, Vali Çakır ile birlikte Kurtuluş İlkokulu/Ortaokulunda öğrencilere 3 Kumbara Projesi hakkında açıklamalarda bulundular.

Vali Çakır, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çocuklarımız 3 Kumbara Projesi’nin faydasını ileri yaşlarında mutlaka göreceklerdir. Bu çalışma içinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Proje için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz’’ dedi.

Kurucu Başkan Denizmen,3 Kumbara ile hedef, 2023’te birikim tasarruf yapan parasını yönetmeyi öğrenmiş gençler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği, Para Durumunun katkısı ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) gözlemciliğinde yürütülen projede çocuklara tasarruf bilinci aşılanırken; para, istek, ihtiyaç kavramları da eğlenceli bir yolla anlatılıyor.

Projenin gerçekleştiği 10 ilden biri olan Rize’de toplamda 2 bin öğrenciye ulaşıldı. Proje ile 2017’ye kadar tüm Türkiye çapında 500 bin öğrenciye ulaşılmış olması hedefleniyor.

“3 Kumbara” projesi İstanbul, Eskişehir, Niğde, Erzurum, Şanlıurfa, Rize, Hatay, Denizli, Kayseri, Kahramanmaraş illerinde yürütülüyor.

Dördüncü sınıf öğrencilerinin hedeflendiği 3 Kumbara Eğitim Programı kapsamında sınıf içi eğitimlerle beraber, tiyatro eğitimi de bir araç olarak kullanılıyor. Profesyonel tiyatro oyuncularının yaratıcı drama yöntemi ile katkıda bulunduğu eğitimlerde çocuklara hayal, hedef, para, birikim, tasarruf, istek, ihtiyaç gibi kavramlar derinlemesine öğretiliyor.
Beş yıl sürmesi planlanan 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’nın sonunda, toplam 500,000 öğrenci ve veliye ulaşılması hedefleniyor. Eğitimler süresince öğrencilere hedef belirleme sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenler ve ebeveynler de eğitim sürecine dahil ediliyor. Proje kapsamında yürütülen çalışmalardan bir diğerini ise, öğrencilere girişimcilik ruhu kazanmak ve para kazanmayı deneyimlemeleri için düzenlenen panayırlar oluşturuyor. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI