Bu Ayder Allah'ın bize verdiği değildir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çarpıcı Ayder yorumu: “Ayder’i biz kirlettik, rezil ettik.”

YÖREDEN HABER 8.08.2017 10:12:29 151 0
Bu Ayder Allah

Haber; Mustafa Özyanık

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan memleketi Rize’de partisinin 92. İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve partililer katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasının büyük bir bölümünü Rize’ye ayırdı. Özellikle turizmde yaşanan sorunlara değinen Erdoğan, olumsuzlukları Ayder Yaylası ve Uzungöl Yaylası’ndan verdiği örnekleri dile getirdi.

Ayder Yaylası’nın şu anki durumunun hiç de iç açıcı olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayder Yaylası’nı kentsel dönüşüm ile şanına yakışır hale getireceklerini belirtti.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Şu andaki Ayder, bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder Yaylası bambaşka. Biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Burayı İnşallah devlet olarak da özellikle duracağız. Ayder'i kentsel dönüşüm ile hakikaten şanına yakışır hale getireceğiz. Aynı değişim dönüşümü Uzungöl'de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla müsaade etmemeliyiz.”

Önce Sarp Sınır Kapısı'na giden ve daha sonra Ovit Tüneli inşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, il danışma meclisi toplantısı sonrası Rize Valiliği'ni ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI