Bir ton hamsi 1 saatte tükendi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Öğrenci Konseyi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ve yaklaşık üç bin öğrencinin katıldığı hamsi şöleninde bir ton hamsi 1 saatte tüketildi.

YÖREDEN HABER 18.12.2014 19:31:38 11 0
Bir ton hamsi 1 saatte tükendi
Üniversitenin Cumhuriyet Yerleşkesi'nde yapılan etkinlikte, 1 ton hamsi ızgaralarda pişirilerek ikram edildi. Izgara hamsi, bir saatte tüketildi. Şölende öğrenciler tulum eşliğinde halay çekerek çeşitli dans gösterileri sundu.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı kültür ve bölgelerden gelen öğrencilerin yapılan bu tür etkinliklerle Karadeniz kültürünü tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Hamsinin bölgenin en ünlü balığı olduğunu anlatan Yarılgaç, şöyle konuştu:

'Dolayısıyla hem hamsinin tanıtılması hem de öğrencilerimizin bir araya gelerek kaynaşmalarını sağmak istediğimiz bir etkinlik. Zaten artık her yıl hava şartlarına bakmaksızın bu etkinliğimizi yapıyoruz. Öğrencilerimiz gördüğümüz kadarıyla çok eğleniyor. Eğlenmenin yanı sıra Karadeniz'in en lezzetli balığı olan hamsinin tadına bakıyorlar. Umut ediyorum ilerleyen yıllarda da hamsi şöleni etkinliklerimiz devam eder.'

ODÜ Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Şahin ise şöleni birlik ve beraberlik içerisinde yapmaktan dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Şahin, 'Gönül isterdi ki bir tondan daha fazla hamsiyi arkadaşlara dağıtalım ama maalesef bu yıl elimizden bu kadarı geldi. Arzumuz gelecek yıllarda etkinliklerin tüm meslek yüksekokulları ve fakültelerde ayrı ayrı yapılması. Tabi bunun için önce sponsor bulmamız gerekiyor.' dedi. 
Sabah gazetesi

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı