BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR

Borçka Karşıköy’de gerçekleşecek “Borçka Karşı koy Su Şenliği’nde” kürek sörfü, yelken ve kano heyecanı yaşanacak.

YÖREDEN HABER 24.01.2023 14:03:43 54 0
BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka Karşıköy’de gerçekleşecek “Borçka Karşı koy Su Şenliği’nde” kürek sörfü, yelken ve kano heyecanı yaşanacak. Şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı şu ifadeleri kullandı: “Borçka içerisinde bir turizm planımız var. Gelecek yıla hazırlık, ondan sonraki yıllara hazırlık olarak uğraştığımız, çaba gösterdiğimiz yerler var.

Borçka'daki turizmi birkaç yaylasına değil tüm Borçka’ya yaymak, Borçka’nın her yerinin birbirinden güzel olduğunu iddia ediyoruz ve bunun içinde küçük etkinliklerle başlıyoruz. Kısmet olursa 24 Ocak Salı günü karşı köyde su şenliği etkinliğimiz var. Yelken, kayık, kano gelecek sporcularımız katılacak. Öncelikle hem yerel gazetecilerimizi hem ilimizde ve ilçemizde bulunan tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz, inşallah güzel bir etkinlik olacak. İlkini yapacağımız su şenliğinin devam etmesine, ilerleyen süreçlerde de gelişerek devam etmesini arzu ediyoruz.

Borçka’ya yeni bir etkinlik oluşturmak istiyoruz artık ülkemizin her yerinde barajlar oldu ve durgun sular üzerinde yapılabilecek spor aktivitelerinin arttırılması gerektiğinden dolayı da bu yola çıktık. Borçka’mızda 2 barajımız var ve karşı köydeki batık camimiz ile alanımız gayet güzel görünen ve albenisi olan bir alan. Bu alanda bir festivalin olması, insanların bir araya gelmesi, sporcuların olması, birlikteliğin ve birlikte hareket etmenin öneminin bize katacağı etkileri görmek için böyle bir etkinlik düzenleyeceğiz, herkesi davet ediyoruz.

Turizm ile alakalı Borçka'daki turizmin bütün köylere, bütün memlekete yaymaya çalışıyoruz bunun için mücadele veriyoruz”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı