Bayramın 2.günü Pazar'da geniş katılımlı bayramlaşma

Pazar'da Kurban Bayramı kutlamalarına Gençlik ve Spor Bakanı Bak da katıldı.

YÖREDEN HABER 2.09.2017 16:27:43 75 0
Bayramın 2.günü Pazar

Haber; Naci Güven

Bayramın ikinci günü Pazar Belediye Binası giriş katında gerçekleştirilen Bayramlaşma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Pazar Kaymakamı Cevat Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Bak’a’ eşlik eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı ile protokol üyeleri vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Pazar Belediye Başkanı Basa, yaptığı konuşmada, bayramların sevinç ve mutlulukların paylaşılması, kin ve nefret gibi kötü duyguların köreltilmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Bak, burada yaptığı konuşmada, Bayramların sevginin, kardeşliğin, merhametin ve paylaşmanın tüm güzellikleri ile yaşandığını ifade ederek, “Kesinlikle birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. O yüzden her zamankinden çok birbirimize sarılmamız lazım. Burada siyasi görüşümüz ne olursa birbirimizi sevmeliyiz ve birbirimize saygı duymalıyız. İlçemizin, ilimizin, Türkiye’mizin gelişmesi için ortak adım atmalıyız. Sen değil biz olmalıyız.” dedi.

Türkiye'nin birlikte güçlü olduğuna değinen Bak, 'Etrafımızdaki tabloyu görüyorsunuz. Neler dönüyor dünyada. En son Arakan'da Müslümanlara yapılan zulmü görüyoruz. Cumhurbaşkanımız ne dedi? 'Herkes sussa da biz susmayacağız.' Biz elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Hem sözümüz ile hem elimiz ile hem fikrimiz ile bu mücadeleyi yapacağız.' ifadesini kullandı.



Bakan Bak, daha sonra Pazar’dan ayrılarak Rize’ye hareket etti.

Pazar’daki bayramlaşma töreni Protokol ile davetliler arasında yapılan konuşma ve sohbetin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, personelin bayramını kutladı. 



Protokol üyeleri daha sonra Kaçkar Devlet Hastanesi'ni de ziyaret ederek, sağlık personeli ile hasta ve hasta yakınlarının bayramını tebrik etti. Daha sonra şehit aileleri ziyaret edilerek bayramları kutlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI