BAŞKAN YELKENCİ’DEN RİZE-ARTVİN HAVALİMANI DEĞERLENDİRMESİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Başkanı Taner Yelkenci, bölgemizin gelişimine yeni yatırım alanlarının oluşmasına, yatırım ve teşvik olanakları kullanılarak mevcut sanayi ve ticaretin daha da gelişmesine katk?

YÖREDEN HABER 28.05.2022 10:38:32 30 0
BAŞKAN YELKENCİ’DEN RİZE-ARTVİN HAVALİMANI DEĞERLENDİRMESİ

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Rize MÜSİAD Başkanı Taner Yelkenci yapmış olduğu yazılı açıklamasında;

“Yakın gelecekte Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı olacak ilimizin, turizm gelirlerinin artması, marka olma yolunda hızla ilerleyen Üniversitemizin öğrenci sayısı ve akademik kadro çeşitliliği sayısının yükselmesini sağlayacak bu tür yatırımlar sanayicimizin, esnafımızın ve tüm Rizeli vatandaşlarımızın ortak arzusuydu.

Artan ticaret, sanayi ve turizm hacmiyle birlikte Rize artık geleceğe doğru daha da hızlı yol alarak ve kabuğunu kırmak isteyen bir şehir konumundadır. Yüksek potansiyeliyle öncü marka şehir arzusundaki Rize’mizin bu yoldaki en önemli adımı hiç şüphesiz büyük bir ihtiyaç olarak kabul edilen bölge havalimanı ile mümkündü. Potansiyel olarak 3 milyona yakın kişiye hizmet vermesi beklenen, bölge havalimanı sadece Rize iline değil aynı zamanda Doğu Karadeniz bölgemize önemli katkı sağlayacaktır.

Şehrimiz, ülkemizin Doğu ve Batısını birleştiren yollarla birlikte Kuzey ve Güney Kafkasya’ya erişim noktasında önemli bir ticaret yolu üzerinde bulunmaktadır. Ulaşımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Son yıllarda bu özelliğimizi biraz kaybetmiştik ama bu havalimanımızın açılmasıyla tekrar geçmişteki ticaret anlamındaki güçlü misyonumuza ulaşacağız. Rize’nin özellikle turizm, tarım ve sanayi alanlarında gelişimini büyük oranda artıracağını ve Rize’ye daha çok yatırımcının gelmesine sebep olacaktır.

İş dünyası açsından zaman çok önemlidir. Bu anlamda yurtiçi ve yurt dışından görüşmüş olduğumuz şirketlerin bizlere ilk sordukları sorulardan bir tanesi havalimanı ve ulaşım konusu olurdu.

Havalimanı bizim için başka illere göre çok daha önemli ve çok daha kıymetli. Özellikle uluslararası ticaret ve turizm yatırımlarının yoğunlaşacağı bu dönemde yatırımcıların ve turizm kaynaklı şehrimize gelmek isteyen insanlar için rahat ulaşım çok önemli ve çok kıymetli.

İlerleyen yıllarda ilimizde üretilen ürünleri ihraç edilmesi konusunda gün geçtikçe zorlaşan kara yolu taşımacılığının alternatifi olarak kargo uçaklarının kullanımı konusunun gündeme gelmesinde bu havalimanının önemini bir kez daha öne çıkaracaktır. Bunu hep birlikte yaşayacak ve göreceğiz.

Bizleri bu denli önemli bir hizmetle buluşturdukları için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte biz iş insanlarına düşen en büyük görev yapılan bu tip alt yapı ve üst yapı yatırımlarını en iyi şekilde değerlendirip ülkemizin ihracatına ve ilimizin istihdamına katkıda bulunacak yatırımlar yapmak olacaktır. Bu çok değerli yatırım şehrimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun.” Dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı