BAŞKAN AVCI’DAN DERNEK ZİYARETLERİ

Ak Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap’la birlikte Emekliler Derneği ve Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 27.12.2017 15:17:01 17 0
BAŞKAN AVCI’DAN DERNEK ZİYARETLERİ

İl başkanı Avcı beraberindeki İl başkan yardımcıları, Merkez İlçe Başkanı İshak Alim ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’la birlikte Emekliler Derneği ve Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlara uğrayarak sohbet ettiler.

İlk olarak emekliler derneğini ziyaret ettiler. Burada dernek üyelerinin sorunları, talep ve önerilerini dinlediler. Daha sonra muhtarlar derneğinde muhtarlarla bir araya gelerek yeni dernek yerinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Muhtarlar derneği başkanı Mustafa Erbaş ziyaret sırasında yaptığı konuşmada AK Parti İktidarları ve Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Muhtarların hak ettiği önemi gördüğünü sosyal, ekonomik ve birçok alanda önemli kazanımları elde ettiğini belirterek, “AK Parti öncesinde 98 lira ödenek aldığımız dönemlerde 260 lira Bağ-kur ödeneği ödüyorduk. Bağ-kur’umuzu bile ödemeyecek durumdaydık birçok muhtarımız icralık durumdaydı. Muhtarlarımızı en iyi bilen en iyi anlayan biri olarak bu konuyu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde ilettik. Hemen maliye bakanlığına talimat vererek bizim ödeneklerimiz arttırdı. Bugün ise muhtarlarımız asgari ücret almaktadır. Bunun yanında muhtar arkadaşlarımız muhtarlıkları bittikten sonrada silah ruhsat ödeneği hakkını da bize getirdi. Hükümetimize çok teşekkür ederiz. “dedi

İl başkanı Avcı ise yaptığı konuşmada siyasi görüşlerine bakmaksızın tüm muhtarların sorunlarını çözmek için ellerinden gelen gayreti ortaya koyduklarını belirterek, “İl genel meclisi başkanlığım dönemimde de il başkanlığım dönemimde de muhtarlarımızın siyasi görüşleriyle hiç uğraşmadık. Bana gelen bütün muhtarların hangi partili olursa olsun eğer çözülebilecek veya yardımcı olabileceğimiz bir konu varsa il başkanı olarak ona yardımcı olamaya çalışırım. Muhtarlarımızın şahsi meseleleri olmaz. Muhtarlarımızın dertleri millette hizmet etmektir. Bir muhtarın sorununun çözülmesi milletin sorununun çözülmesi demektir. Biz meseleye böyle baktık ve bu anlayışla birlikte hareket ettik. Bütün muhtar arkadaşlarımızla bir hukukumuz var. Bunun içinde hiçbir zaman partizanca davranmadık. Kimseyi ötekileştirmeden millete hizmet etmek maksadıyla hareket ettik.

Dernek başkanımızda dile getirdi biz iktidara geldiğimizde hakikaten muhtarlarımızın durumu içler acısıydı. Kendi Bağ-kur primini ödeyemeyecek seviyeden artık belli düzeyde geliri olan ve mahallesinde köyünde Cumhurbaşkanımızın da duruşuyla kendisine bir güç tevdi edilmiş olan bir muhtarlık müessesi ortaya çıktı.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı