Başbakan Rize'den dünya'ya mesaj yolladı!

Baba ocağında gece geç saatlere kadar bekleyen vatandaşlara konuşma yaptı!

YÖREDEN HABER 24.08.2013 09:28:28 111 0
Başbakan Rize







Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye geldi.

Trabzon Havalimanı’nda yaptığı konuşma sonrası karayoluyla Rize’ye gelen Başbakan Erdoğan, Rize Belediye Başkanlığı önünde Rizeliler tarafından havai fişek gösterileriyle karşılandı. Erdoğan, Rizelileri Rabia selamıyla selamlayarak, “Sevgili Rizeliler sizi Rabia’nın selamı ile selamlıyorum. İnşallah bu selam dünyada ezilenlerin iktidarının selamı olsun. İnşallah bu selam diktatörlerin sonu olsun. Çok anlamlı bir dönemdeyiz. Özellikle Ortadoğu kan gölüne döndü. Suriye’de 2,5 yılda 100 bini aşkın Müslüman öldürüldü. Gördüğünüz gibi Mısır’da 3 bine yakın Müslüman öldürüldü. Yaralıların sayısı 10 bini buldu. Şuan bütün Müslüman kardeşlerin liderleri tek tek toplanarak içeriye alındı. Habil ile Kabil arasındaki durum neyse iki kardeş Kabil Habil’in katili olmuştu. Şimdi bunun tekrarı yapılıyor. Müslümanlar Müslüman kardeşlerini katlediyor. Kardeşlerim bu oyunun arkasında kimlerin olduğunu biliyorsunuz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri üzerine meydandan “Kahrolsun İsrail sloganları
” şeklindeki sloganlar yükseldi.


Erdoğan konuşmasında Suriye’de yaşanan kimyasal saldırıdan dolayı suçlu olarak Esad’ı göstererek, “Bu oyunun arkasındakiler sadece Müslümanların birliğini, onları ikiye bölmek sureti ile kendilerine güç devşirmek istiyorlar. Parçalamak suretiyle güç devşirmek istiyorlar. Dün sabah televizyonlarda kimyasal silahlarla şehit edilmiş yavruları gördünüz değil mi. Kardeşlerim dün sabah televizyonda o masum bedenlerin kimyasal silahlarla nasıl şehit edildiğini gördünüz değil mi? Onlarda kan var mıydı, kurşun izi var mıydı? Utanmadan sıkılmadan hala diyorlar ki bunu kim yaptı. Kim yapacak belli bunu diktatör, katil Esed yaptı” dedi.


Halkın refah seviyesini üst düzeye çıkartmak için çalıştıklarına vurgu yapan Erdoğan, “Sevgili gençler bu yola böyle çık. Ne dedik dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Bu güne kadar hep dik durduk dikleşmedik. Şunu unutmayın 10 yıl önce başka bir Türkiye vardı bugün daha başka bir Türkiye var yarın daha başka Türkiye olacak. Biz yeniden büyük bir Türkiye’yi nasıl inşa edeceğiz diye yola çıktık. Halkımın kardeşlerimin refah seviyesini nasıl üst seviyelere çıkaracağız diye yola çıktık. Kardeşlerim biliyorsunuz Esma’mızı kaybettik. Esmanın gözyaşı ümmetin gözyaşıdır. Ama şunu unutmayın Esma için ağlayanların gözyaşları abdest mesafesindedir. Biz bu yolda yola çıktığımızda şunu söyledik. Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece” dedi.

Başbakan Erdoğan Ovit Tüneli’nin 2015 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, “10 yıllar yılı delinmeyen Ovit Dağı’nı deliyoruz. Görüyorsunuz değil mi. Bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama 2015 yılının sonunda 2016 yılının başı gibi Ovit Tüneli’nden Erzurum’a bağlanacağız. Aşık olduğun zaman dağları deler geçersin. Biz aşığız bizim aşkımız var. Siz yağmurları rahmet olan gören bir kitlenin mensuplarsınız. Yağmurlar bize rahmettir. Yağmurlar bizim için hep bereket oldu. Biz bunu bildik hep böyle yürüdük” dedi.

Konuşması sırasında saatlerce kendisini bekleyenlerden helallik isteyen Başbakan Erdoğan, “17 yaşındaki Esma yılmadı. O sniper silahı ile şahadet şerbeti içti. Birçok oyun oynandı ama siz bu oyunları bozdunuz. Tutturdular bir gezi. Tutturdular bir tencere tava. Herhalde Rize’de çalacak tencere tava bulamadılar. Trabzon’da bulamadılar, Ordu’da, Giresun’da, Samsun’da bulamadılar. Çünkü siz egemenlik bizim hakkımız dediniz ve taviz vermediniz. Demokrasinin sandıkta tecelli ettiğini ve sandıktan geçtiğini buradaki hakkımıza müdahale ettirmeyiz dediniz. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından dinlenmek üzere baba ocağı Güneysu ilçesindeki evine gitti.
 









 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI