Başarılı' Özel Sporcular'ödüllendirildi

Vali Nurullah Çakır, Özel Sporcular Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen bölge şampiyonasında madalya kazanan engelli sporcuları makamında kabul etti.

YÖREDEN HABER 15.04.2014 16:18:38 12 0
Başarılı
Özel Sporcular Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen bölge şampiyonasından 2 altın madalya elde eden engelli sporcular, başarılarını Vali Çakır ile paylaştı.
 
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TOSSFED) 2014 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Bölge Şampiyonası’na Akdeniz, Karadeniz bölgelerinden down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli 900 sporcu katıldı.
 
 İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile sporcuları kabul eden Vali Çakır, Türkiye'de son yıllarda özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çok önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirterek, sporcuların kazandıkları başarıların da bunun en güzel örneği olduğunu söyledi.
 
 Ödül töreninde konuşan Vali Nurullah ÇakırSon yıllarda devletimizce engellilerimize yönelik pek çok proje hayata geçirilmiş, hayatın artık ayrılmaz bir parçası haline getirerek engellilerimiz için ciddi politikalar, imkânlar ve fırsatlar sunmaktadır. Bugün gördüğümüz başarı bunun bir yansımasıdır dedi.  Umuyorum ki bu başarılar son olmayacak ve bu sporcularımız, gençlerimize de örnek teşkil edecektir.
 
 Bölgeler arası yapılan yarışmalarda sporcuların fevkalade üstün bir başarı gösterdiğini belirten Vali Nurullah Çakır,  bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, kurum müdürlerimizi ve sporcularımızı kutluyorum diye konuştu.
 
 Antalya’da düzenlenen 2. Bölge Atletizm Şampiyonasına ilimizi temsilen Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi spor kulübü derneği 1kız 3 erkek sporcu ile katılmışlardır. Daha önceki yıllarda da özel sporcuların katıldığı çeşitli olimpiyatlarda bireysel ve takım halinde başarılar elde eden kulüp sporcuları kısa zamanda hazırlandıkları bu yarışlarda da başarılara imza attılar. Yarışlara katılan sporcular Hilal Kuy, Arif Şakar, Recep Memişoğlu ve Bünyamin Erdoğan 100 m, 200 m koşularında ve uzun atlama da 2 altın madalya kazanmışlardır.
  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı