Balta, yönetim listesini netleştiriyor

19 Haziran 2021 Cumartesi günü Pazarspor Kongresinde başkan adaylığını açıklayan Avukat Şafak Balta yazılı basın açıklamasında bulundu.

YÖREDEN HABER 3.06.2021 09:49:51 113 0
Balta, yönetim listesini netleştiriyor

19 Haziran 2021 Cumartesi günü Pazarspor Kongresinde başkan adaylığını açıklayan Avukat Şafak Balta yazılı basın açıklamasında bulundu.

BALTA YAPTIĞI AÇIKLAMALARDA ŞU İFADELERE YER VERDİ.

KONGRE 19 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ TARİHİNDE YAPILACAKTIR

Şu ana kadar Başkan adaylığını açıklayan iki aday olarak, kongrenin 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılarak yeni yönetimin belirlenmesi gerektiğinde mutabıkız. Rakiplerimiz transferlere başlamıştır. Yönetimin en kısa sürede seçilerek transferlere başlanması kulübümüzün menfaatleri için elzemdir. O nedenle değerli üyelerimizden 19 Haziran Cumartesi günü yapılacak kongreye katılımlarını önemle rica ediyorum.

YÖNETİMİ OY KAYGISI İLE DEĞİL TAKIM RUHU İLE KULÜBÜMÜZÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU FONKSİYONLARI ESAS ALARAK BELİRLEDİM. TAKDİR ÜYELERİMİZİNDİR

Adaylık açıklamamı yaparken, yönetim kurulunda yer alacak arkadaşlarımızı kongre öncesinde tanıtacağımı ifade etmiştim. Yönetimimde yer vereceğim arkadaşlarımı liyakatlarını ve kulüp ihtiyaçlarını esas alarak seçtim. Kulübün Sportif İhtiyaçları, Finansal İhtiyaçları, Sevk ve İdaresi temel alınarak bu alanlarda alt başlıklarla görev alanlarını ve göreve uygun kişileri belirledim. Sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımızın, kendi alanlarında yeterlilik sahibi, inisiyatif kullanma kabiliyeti olan, takım çalışmasına uygun, en önemlisi de istekli, yöresine bağlı, gençlerimizin geleceğini önemseyen fikriyatta, heyecana sahip olmalarını önemsedim. Benim oluşturduğum yönetimde asil yedek ayrımı olmayacak, görevler esas alınacaktır. Tüzüğümüze göre sayı 23 ile sınırlı olduğundan arkadaşlarımız arasından seçim yapmak çok zor. Elbette, Pazarspor'a hizmet etmek için mutlaka Yönetim kurulunda yer almak şart değil biz ekip olarak bu bilince sahibiz. Bu aşamada, özellikle A takımımız, yeni amatör branşların inşası, kaynak yönetimi, kamu kurumları ve yerel yönetimler, reklam pazarlama ve iş geliştirme gibi alanlarda fonksiyonel görevler alacak arkadaşlarımın bazılarını kamuoyuna tanıtmak isterim.

Sayın Zuhal ÜST,

Şekerbank T.A.Ş. Merkez Şube Müdürü, Bankacı,

Sayın Neşet ÇAKIR

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Müteahhit

Sayın Barış ZAMAN

Pazar Kirazlık Mah. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı, İş İnsanı

Sayın Nail PARLAK

Gemi İnşa Mühendisi NARP Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı,

Sayın Vedat YÜKSEL

İnşaat Mühendisi ANT Yapı Rusya Genel Koordinatörü

Sayın Avni BALCI

Tuzla Belediyesi Çevre Müdürü

Sayın Mehmet YAZICI

Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı, MEGA Enerji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı

Seçime giderken heyecan duymak ve yaratmak önemlidir. Diğer arkadaşlarımız da çok zor karar vererek belirlenmiş olup, en az açıkladığım arkadaşlar gibi ehil, işinde uzman, organizasyon ve yönetim kabiliyetine, sportif bilgi ve birikime sahip Pazarspor daki hedeflerimize katkı sağlayacak, her biri kulübü yönetecek seviyede arkadaşlarımızdır. İsimlerin kamuoyunda tartışılması ve özümsenmesi için kısa periyotlarla kongreye kadar yönetim kurulumun tamamını açıklamış olacağım.

PAZARSPOR ÇALIŞANLARININ HER BİRİNİN ÖZLÜK HAKLARI KORUNACAK, ALACAKLARI TERLERİ KURUMADAN ÖDENECEKTİR

Benim ömrüm emeğe ve üretene değer veren bir kişi olarak insanları iş sahibi yapmakla geçti. Yoğun çalışmamız karşısında parmak hesabı ile hareket eden ve gündemleri Pazarspor' a hizmet değil koltuk olan bir kesim, seçildiğimde çalışanların iş akitlerini sona erdireceğim gibi söylentiler çıkarmıştır. Bu tamamen gerçek dışıdır. Hiç kimseyi işinden aşından etmeyeceğimin özellikle bilinmesini isterim. Aksine, ilk işimiz çalışanların emeklerinin hakkını vermek, birikmiş alacaklarını ödemek ve yeni personel takviyesi yapmaktır. Kulüp çalışanlarının ücretleri benim yönetimimde, kendi iş yerimde çalışanlarıma yaptığım gibi terleri kurumadan ödenecektir. İşini layığı ile yapanların, bunca yıl Pazarspor'a emek vermiş çalışanlarımızın başımızın üstünde yerleri olduğu gibi, sürdürülebilirlik ve istikrar sloganımız kulüp çalışanları için de geçerlidir.

ZİYARETLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR

Kulübümüze her dönem desteklerini esirgemeyen değerli Pazarspor dostlarına, mensuplarına teşekkür ve kulübümüze destek amaçlı ziyaretlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda Pazarspora sayısız katkıları veren Sayın Vekilimiz Mustafa Parlak Bey’le kulübün geleceği üzerine istişarelerde bulunduk, değerli görüş ve önerilerini not ettik. Rizespor Kulübü Başkanlığı döneminde desteklerini esirgemeyen Sayın Hasan Kartal'ı ziyaret ettik. Kendisine teşekkürlerimizi ilettik. Pazarspor'a her dönem destek olan ve kim seçilirse seçilsin destek olacağını bildiğimiz Sayın Rasim Atabey'i ziyaret ettik. Biz büyük bir camiayız.

PAZARSPOR'UN TÜZÜĞÜNE, GELENEKLERİNE BAĞLI KALINMALIDIR. TÜZÜĞE AYKIRI ÜYE KAYDI DOĞRU DEĞİLDİR. KONGREYE ve MENSUBİYET HİSSİYATINA GÖLGE DÜŞÜRÜLMEMELİDİR

Kongre sürecinde Pazarspor tüzüğüne uygun olmayan üye kayıt iddialarının doğru olduğu, mevcut yönetimin geçtiğimiz gün yayınladığı son üye listesi ile açığa çıkmıştır. Bu çok yanlıştır. Konuyu muhatapları ile doğrudan 3 defa görüştüm. Tüzüğün ilgili hükümleri ve yasal neticelerine dair bilgilendirme yapmış olmama rağmen, üzülerek ifade etmeliyim ki, 2021 yılında %5lik üye limitini aşan üye kayıtları yapıldığı tescillenmiştir. Bu konuda Pazarspor Onursal Başkanı Sayın Hüseyin Yangın Pazar Web TV de son derece önemli açıklamalarda bulunmuş, tüzüğün neyi emrettiğini çok açık şekilde ifade etmiştir. Sayın Hüseyin Yangın' ın özellikle, 'Başkanlığım döneminde Yangın soyadlı hiç kimseyi üye yapmadım, yaptığım üyelikler hep yönetim kurulunda görev vermek üzere Pazarsporun menfaatleri doğrultusunda yapılmıştır' şeklindeki açıklamaları, Pazarspor'un yıllardır profesyonel liglerde kalma başarısını sağlayan geleneklerinin anlaşılması açısından son derece önemlidir. Usulsüz üye kayıtlarına rağmen seçimlerin lehimize sonuçlanacağına dair en küçük bir şüphem yoktur. Ancak yapanın yanına kalmaması için usulsüz kayıtların iptali için gereken yapılacaktır. Mesele seçimi kazanmak ya da kaybetmek değildir. Seçim kaygısı ile üye kaydı, Pazarspor'un temellerine dinamit koymaktır. Bu sadece benim değil tüm Pazarspor üyelerinin sorunudur. Bu yol bir kere açıldığı ve yapana kar sağladığı takdirde, mensubiyet bağları büyük yara alır.

Kongrede tarafsız, objektif hareket eden üyelerin önüne çıkılır, projeler anlatılır, yöneticiler tanıtılır, üyelerimiz tercihini yapar, netice ne olursa olsun herkes buna saygı duyar. Her sonuçta kazanan Pazarspor olur. Ancak, oy kaygısıyla yapılan üyelerin oylarına ve bu şekilde kazanana saygı duymak mümkün değildir.

Yeni üyeler arasında, bir kısmı yeni yönetimde yer vermek üzere kaydedilen, kulübe katkı verecek değerli insanlar bulunmaktadır. Böyle insanları eş dost akrabayı perdelemek için aynı sepete atmak, onlara da büyük bir haksızlıktır. Bizim anlayışımıza göre, %5 lik limitte dahi, oy hesabı ile değil, Pazarspor'a katkı sağlayacak kişiler üyeliğe kabul edilmelidir. Oy hesabı ile yapılacak bazı yanlışlara şahit olmak, bizi de seçildiğimizde tüm hesapları bağımsız denetimden geçirmeye mecbur bırakacaktır. Konunun yasal zeminde tespiti için Denetim Kurulu raporunu beklemekteyim. Test sınavlarında iki yanlış bir doğruyu götürse de bazı hassasiyetlerde bir yanlış tüm doğruları silip götürür. O nedenle , denetim raporuna yansımadan önce yanlışlardan acilen geri dönülmelidir.

OLİMPİK PAZARSPOR BAYAN HENTBOL TAKIMINI TEBRİK EDİYORUM

Bir avuç genç insan, kimileri gibi yılgınlığa düşmedi, para pul bulamam demedi, Pazar'ın potansiyeline inandılar, başarmak için önce inanmak gerektiğini de aldıkları şampiyonlukla ispat ettiler. Bayan Hentbol Takımını 1. lige çıkarmaları hepimizi gururlandırmıştır. Kulüp yöneticileri genç arkadaşlarımız Başkan Rahmi Çakır'a, Cemre Kılıç'a, Burak İnce'ye, Bora İnce’ye, Efekan Kılıç' a, sporcu gençlerimize, Sayın Fatma Badoğlu'na, kulübün kuruluş işlemlerini tamamlayan ve genç yönetimin oluşmasına zemin yaratan Sayın Doğan İnce’ ye, spor sever iş insanlarına ve Olimpik Pazarspor'a kuruluşundan itibaren maddi, manevi destek veren Pazarspor Onursal Başkanı Sayın Hüseyin Yangın' a, bir Pazarlı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Spor adamı olmak böyle bir şeydir.

İlk defa iki adayla yapacağımız kongremizin, Pazar ve Pazarspor'un sosyal ve kültürel yapısına uygun, bir festival havası içerisinde gerçekleşeceğine inanıyorum. Tüm Pazarspor üyelerinden 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak olan kongreye katılmalarını, önemle rica ediyorum.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı