Bakan Yazıcı'70 sente muhtaçken bu duruma geldik'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tarihte çağ açıp çağ kapatan olaylar olduğunu belirterek, Marmaray'ın bunlardan birisi olduğunu söyledi.

YÖREDEN HABER 2.08.2014 09:47:27 28 0
Bakan Yazıcı
Bakan Yazıcı, Karadeniz dernekleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eskiden 70 sente muhtaç olduğunu ifade etti.

Arjantin'in iflas ettiğini anımsatan Yazıcı, Türkiye'nin de eskiden bu seviyelere yaklaşmış bir durumda olduğunu kaydetti.


O dönemde Türkiye'nin toplumsal açıdan da bölündüğünü dile getiren Yazıcı, Türkiye'nin yıllardır bu tür tartışmalarla sinerjisini yok ettiğini vurguladı.

'Bizim devlet geleneğimiz çok eski' diyen Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

'Bin yılı aşkın devletiz; Selçuklu, Osmanlı… Devlet yönetiminin nasıl olması gerektiğine ilişkin tarihi bilgilerimiz var. Bunlardan faydalanmalıyız. En çok tartışmalı konulardan bir tanesi de cumhurbaşkanlığı seçimleri olmuş. Cumhuriyet döneminde 11 tane cumhurbaşkanı olmuş. Şimdi on ikinciyi seçeceğiz. Cumhurbaşkanlığı süreçleri hep tartışmalı olmuş, hep kavga konusu olmuş. Cumhurbaşkanını kim seçer, cumhurun başı olduğuna göre millet seçer. Millet bunu ya doğrudan seçer ya da dolaylı. Şimdiye kadar hep dolaylı seçmiş. Milletin temsilcileri seçimi yapmış. Birçoğumuz yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayacaksınız. Prosedürler belli, seçimin nasıl yapılacağı belli, bunlar görünen kurallar. Bir de görünmeyenler var. Değişik güçler, değişik çevreler, statükoya hakim yapılar, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine hep müdahil olmuş.'



'Türkiye'de 200 yıllık hayalleri gerçeğe dönüştüren bir siyasi partiyiz'

Bakan Yazıcı, Türkiye'yi yönetirken sorunları köşeye bucağa, halının altına ötelemediklerini söyledi.


Siyasetçinin referansının uygulamaları olduğunu belirten Yazıcı, '12 yıllık uygulamaya bakacaksınız. Nereden nereye gelinmiş? Referans Türkiye'nin duruşu, Türkiye'nin kazanımlarıdır' ifadelerini kullandı.

Yazıcı, bir toplumun mutlu ve müreffeh olması için hukukun üstünlüğünün önemli olduğunu bildirdi.



Eğitime yüzde 100 destek verdiklerini belirten Yazıcı, artık birçok çocuğun kitabını devletin karşıladığını, medeniyet ve çağdaşlığın bu olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 200 yıllık hayalleri gerçeğe dönüştüren bir siyasi parti olduklarını vurgulayan Yazıcı, tarihte çağ açıp çağ kapatan olaylar olduğunu, Marmaray'ın bunlardan birisi olduğunu dile getirdi.

İktidar olarak yaptıkları projelerden bahseden Yazıcı, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin kardeşlik olduğunu ve bunu pekiştireceklerini ifade etti.
Hayati Yazıcı

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI