Bakan Yazıcı 'Her şeyin başı insandır'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, beraberindekilerle Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) çalışanları ile yerin 600 metre altında iftar yaptı

YÖREDEN HABER 8.07.2014 07:47:53 84 0
Bakan Yazıcı
Çayeli Bakır İşletmelerindeki iftara, Bakan Yazıcı`nın yanı sıra Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, Çayeli Büyükköy ve Madenli belediye başkanları ve teşkilat başkanları katıldı.

Anderson, tesislerin ziyaretinde davetlileri karşılayarak brifing verdi. Programa katılanlar asansörle yerin 300 metre altına inerek buradaki yaşam odalarını gezdi. Anderson, yaşam odaları hakkında Yazıcı`ya bilgi verdi. Anderson, Türkiye`de 17 tane sertifikalı yaşam odası olduğunu, bunun 10 tanesinin Çayeli Bakır`da olduğunu bunların 7 tanesinin mobil 3 tanesinin sabit olduğunu belirtti.

Yazıcı ve beraberindekiler incelemeleri sonrası yerin yaklaşık 600 metre altına indi. Oruçlarını açmak üzere yeraltı güvenlik odasına giden Bakan Yazıcı, iftar vaktini bekleyen çalışanlarla sohbet etti. İftar öncesinde Kur`an-ı Kerim dinlendi Soma`da şehit olan madenciler için dua edildi. Ezanın okunmasıyla, belediye başkanları ve parti yöneticileri işçilerle birlikte oruçlarını açtı.
 Bakan Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, madenciliğin geçmişten bu güne kadar en zor mesleklerden olduğunu, madencilerin çok daha zor şartlarda oruç tuttuklarını belirtti.

Madencilik sektörünün ağır ve tehlikeli iş olduğunu ifade eden Yazıcı, 'Güvenlik önlemleri öne çıkıyor. İşin uzmanı değilim ama hukukçu kimliğimle icra ettiğim hakimlik ve avukatlık mesleğimin izlenimlerine bakarak işin detaylarının icra edildiğini söyleyebilirim. Çalışanın iş güvenliğinin gözetilir olması çok önemli. Bu konuda gösterilen özen her şeyin üstünde. Burada gösterilen özen birazda bizim hükümet olarak olarak çalışma tarzımıza benziyor. Her şeyin başı insandır. İnsanla alakalı her konunun en iptidai alanı güvenliktir. Her şey oradan başlıyor' dedi.

Soma`da yaşanan maden faciası ile birlikte yaşam odalarının öneminin daha da fazla gündeme geldiğini kaydeden Yazıcı, 'Türkiye ile kıyaslandığında 17 tane sertifika almış güvenlik odasının 10 tanesi burada. Bu Türkiye açısından önemli bir değerlendirme. Dönünce Enerji Bakanımızı ve ilgili arkadaşları arayacağım. Bunu çok ilginç buldum. 17 tane sertifikalı güvenlik odasından 10 tanesi burada olması. Bunun da 7 tanesi mobil 3 tanesi sabit. İftarımızı da bu odalardan birinde açtık. Her hangi bir tehlike anında yaşamını 36 saat sürdürebilecek ortamlar hazırlanmış' diye konuştu.

Çayeli Bakır`ın ihracata önemli katkı sağladığını anlatan Yazıcı, işletmeye başarı diledi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI