Ayılardan korumak için tehlikeyi göze alıyorlar

Rizeli Balcılar havaların ısınmasıyla birlikte yoğun bir çalışma içine girdiler.

YÖREDEN HABER 10.05.2022 20:59:03 92 0
Ayılardan korumak için tehlikeyi göze alıyorlar

ÇAMLIHEMŞİN-Çamlıhemşin ilçesi ÇAT köyünde Arıcılık yapan Özkan Bayramoğlu(67) ve Hasan Bilaloğlu( 55), her türlü tehlikeyi göze alarak 800 metre kayalıklara tırmanarak “PETEK” yerleştiriyor.

Balcılık yapanlar Çat’tan yaklaşık 45 dakika süren Ayazma deresi civarında kayaların üzerine PETEK koymak için önce sırtlarına aldıkları petekleri 1 saat taşıyarak zorlu bir tırmanışın ilk durağı kayalıkların altına geliyorlar.

Balcılar Özkan Bayramoğlu ve Hasan Bilaloğlu, geçen sene bu bölgede 3 peteğimiz vardı. Bu sene 2 petek daha ekleyerek sayıyı 5 çıkardık. Petekleri tek tek sırtımıza alarak 1 saat zorlu bir tırmanış gerçekleştirip kayanın alt kısımına kadar taşıyoruz” dediler.

Burada 8 metre merdivenle kayanın kovuğuna çıktıklarını söyleyen Bayramoğlu ve Bilaloğlu” aslında hayati bir tehlike ile karşı karşıyayız. Ama yapacak bir şey yok. Vadinin balı çok değerli. Ayılar bize fırsat vermiyor. O yüzden dere yatağından 800 metre yüksekliğe çıkarak Peteklerimizi yerleştiriyoruz. Son zirveye çıkmak için kullandığımız 8 metre uzunluğundaki merdivenimizi de işimiz bitince aşağıya indiriyoruz” diye konuştular


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI