Ayder’de Türkiye tablosu yaşanıyor. Sıkıntılar da….

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yaylaları, sıcaklardan bunalan ve serin bir ortamda tatillerini geçirmek isteyen turistleri ağırlıyor.

YÖREDEN HABER 6.07.2016 19:29:55 840 1
Ayder’de Türkiye tablosu yaşanıyor. Sıkıntılar da….
Mücahid Uzun
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda turizmin çekim merkezlerinden bir tanesine olan Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası, büyüleyici doğal güzellikleri, sahip olduğu dünyanın en kaliteli termal su kaynağını da bünyesinde barındıran termal alt yapısı, kolay ulaşım imkanı ve serin havası ile sıcaktan bunalanlar için bir çok alternatif oluşturuyor.
 
Ayder’de sis, yağmur, güneş ve gürül gürül akan akarsular arasında serin bir tatil yapma imkanı bulan turistler aynı zamanda, rakımları 3 bin 800 ile 2 bin 900 arasında değişen Yaylaları gibi turizm merkezlerinden biri olmaya adaydır.
06.07.2016 Çarşamba günü (bayramın 2.günü) Ayder çıktık. 01-81 arası Plakalı araçların yoğun bir şekilde yollara çıkması trafiği alt üst ettiğini gördük. Çamlıhemşin’den Ayder’e kadar tek şerit halinde zor anlar yaşayarak Ayder’e vardık. Burası adete kilitlenmiş durumda. Yollar yayalar dahil tamamen kapalı. Girişte alınan ücretten dolayı kuyruklar oluşmuş(tüm ülkede bayram münasebetiyle geçişler ücretsiz olduğu ayrı bir konu),Konaklama yerleri, alışveriş merkezleri tıklım tıklım dolu.Galler düzüne çıkmak istedik.Yollar bozuk.Bu yollara da yıllardır bakan yok.Kimin yetki alanında olduğunu da öğrenmek istiyoruz.Geri döndük. Her yıl aynı sıkıntıların çekildiği Ayder’de bir türlü istikrar sağlanamıyor. Gelenler ızdırap çekerek geriye dönüyor. Kendini her geçen gün daha da cazip hale getiren Ayder’in sahibi yok. Umarım bu gidiş ileride sıkıntıya sebep olmaz. Yoksa göz göre göre insanların çile çekmesine kulak veren yok. Sokaklarda birbiri ile tartışan, park yeri olmadığı için araçların yollarda sıkıntı çekmesine aldıran da yok. Terk edip Fırtına Vadisinde yeni yapılan tesislerde mola verdik. İlgililere buradan duyuru yapıyorum. “Lütfen! sorunları biliyorsunuz. Çareyi de biliyorsunuz, bulun ve çözün sorunları”
 

















Anahtar Kelimeler:
Kamil Görmüş
6.07.2016 21:41:45
Ayder'e yaya mı gitsek acaba ? Yayalardan ücret alınıyor mu? Arabayka gitsek park edecej yer yok!! Ne yapsak acaba????

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı