Ayder'de tarihi izdiham yaşandı

Doğu Karadeniz, doğal, tarihi ve kültürel özellikleriyle Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

YÖREDEN HABER 31.07.2014 15:57:48 176 0
Ayder
Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun da doğal güzelliklerin yanı sıra Termal tesislerin de Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki turizm beldesi Ayder'in değerini ve albenisini artırdığını söyledi.

Bu nedenle Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen ziyaretçilerin Ayder ve yöredeki yaylalara akın ettiğini söyleyen Altun, 'Bayramda Ayder Yaylası da yerli ve yabancı turistlerle doldu. Oteller bayram tatili boyunca tamamen doluydu. Sadece Ayder Yaylası değil, tüm yaylalarda yer kalmadı misafirler saatlerce boş yer arıyor' dedi.

Altun, günübirlik gelenlerle her gün binlerce kişiyi ağırlayan Ayder Yaylası ve Çamlıhemşin'de araç yoğunluğu yaşandığını dile getirerek, 'Ayder Yaylası ve ilçe çıkışında araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Çamlıhemşin ilçe merkezinde polis, Ayder'de ise jandarma trafik ekipleri gün boyu görev yaparak trafik akışını düzenliyor. Turist akını sebebiyle ilçedeki iş yerlerinde de önemli yoğunluk yaşanıyor. İlçedeki 5 fırın 24 saat çalışmasına rağmen yetiştiremiyor. Yoğunluğun hafta sonuna kadar sürmesini bekliyoruz' diye konuştu.

Doğu Karadeniz'deki bir çok turizm merkezinde bayram dolayısıyla aşırı yoğunluk yaşandığını vurgulayan Altun, 'Hafta sonunu saymazsak 3 günlük bayram tatilinde 200 bin kişinin Çamlıhemşin ilçesini ziyaret ettiğini tahmin ediyoruz' ifadesini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI