AYDER’DE İN CİN TOP OYNUYOR

Yaz ayı ile birlikte doluluk oranında zirve yapan Ayder Sonbahar’da boşalıyor.Hafta sonu kaçkar53.com ekibi olarak Ayder’e gittik.Birçok kez gittiğimiz Ayder’de gezilecek yer,araçları park edecek alan bulamıyorduk.Bu kez her taraf boştu.A

YÖREDEN HABER 21.09.2014 17:54:59 175 1
AYDER’DE İN CİN TOP OYNUYOR
Bu hafta sonu Ayder’in dünü ve bugünü hakkında yörenin en yetkili kişisi olan Kaplıca ve Ayder Mahalle Muhtarı Abdurrahman Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.

ABDURRAHMAN YILMAZ KİMDİR?
“Bu topraklarda doğduk. Burada büyüdük. 2.memleketim İzmir. Emekli olduk yöremizi seçtik.

Çalıştığımız dönemlerde elimizden geldiği kadar yöremize hizmet verdik. Dernekler kurduk. Kooperatifler kurduk.

Şirketler kurduk. Çünkü emekli olunca gideceğin yer ata ocağı. Ben 1997’de geriye dönüş yaptım. İşim icabı Türkiye geneli ve yurt dışında dolaştım. Yöreme dönerek Turizm ile ilgilendim. Kaçkarlar’da hizmet verdik. Turizmci ve rehber olarak hizmet verdik. Bir kişiyi burada nasıl memnun eder de bu kişi tekrar gelirken 10 kişi getirmesi için çalıştık. Kısmen olsa da başarılı olduk.

AYDER VE SORUNLARI
Burada sezon nedense kısa sürüyor. Nedeni ne gelince Yıllarca önce Sayın Mesut Yılmaz Turizm Bakanlığında görev yaparken “AYDER TURİZM MERKEZİ” İLAN edildi. O buraya o zamanki şartlarda gerekli yatırımları yaptı.

Ondan sonra ne yazık ki bu yöreye “BİR ÇİVİ” çakılmadı. Bu yöre Sit Alanı, Milli Park ve Belediye arasında gidip geliyor,sahibimizin daha kim olduğunu bilemiyoruz. Ben istiyorum ki, buradaki esnafın ve şahısların tek sahibi olsun. Ama ne yazık ki bizim sahibimiz daha henüz belli değil.

AYDER DE YAPILAŞMA
Yıllar önce Turizm alanı ilan edildiğinde 1995 yılında Tapular verildi. İmar ve Mastır Planı yapılmadığı için, vatandaşlarda binaları yapmak zorunda kaldı. Nedense yetkililer geçmişteki Belediyelerimiz Ahırlara tutanak tuttular. Binalar devam etti.

Halen “190 KÜSÜR BİNA AYDER’DE KAÇAK” yıkım kararı olan, alt yapısı olmayan, şu anda turizme tam teşekküllü cevap vermeyen, bir yöreye getirdiler burayı. Ben şahsen bir turizmci olarak çok üzgünüm.

BURADA ESNAFLIK YAPANLARDA SUÇLUDUR.
Bir kısım esnafımız yeterli değildir. Çünkü henüz eğitimlerini almış değiller. Bu kitle turizme hitap etmektedir. Yıllar önce burada toplantılar yaptık. Esnaflara dedik ki, “MENÜLERİNİZİ KAPILARINIZIN ÖNÜNE ASIN” fiyatlarınızı yazın.


Turist geldiğinde fiyatları okusun. İçeriye girdiğinde kazıklandığını sanmasın. Ama ne yazık ki bu bölgede bir başıbozukluk başını almış gidiyor.



Ne denetim var. Ne de görevliler görevini layığı ile yapıyor. Sağlıkçılar da görevlerini yapmıyor.



Daha yeni yeni taşlar yerine oturmaya başladı. FAKAT ÇOK GEÇ KALINDI. Ayder her sene bir adım daha geriye gidiyor. Benim gözlemimim “2017 YILINDA KARADENİZ TURİZMİ BİTECEĞİ YÖNÜNDEDİR”. Milli Parklar ve Belediye tarafından ne kadar önlem alınıyorsa da bizim vatandaşlarımız “ÇÖPLERİ YERLERE ATMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞTİR”.Çöp kültürü yok.


Geliyor Pikniğini yapıyor, yemeğini yiyor pisliğini atıp gidiyor. Daha sonra aynı yerde piknik yapacağını hiç hesap etmiyor. Bizim rahatsız olmamızda ki yegâne sebep budur. Kaplıcamız, Doğamız ve bitki türlerimiz zengin, ama ne yazık ki, bir Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme, Fethiye, Alanya ve Datça olmasını biz istemiyoruz. Yıllarca önce Akdeniz bölgesinde merhum Özal döneminde gayrimenkullerini satanlar oldu. Daha sonra bu yerleri satanlar oralarda açılan iş yerlerinde bulaşıkçı oldular. Bizim insanlarımızın aynı durumlara düşmesini istemiyoruz. Bizim yöremizi de bu yörenin insanlarına bıraksınlar. Birilerine Rant sağlamasınlar. Biz doğamızı yıllarca koruduk, bundan sonra da korumaya devam ederiz” .





 VİDEO EKLENECEK

Anahtar Kelimeler:
yusuf cubuk
23.09.2014 08:55:03
Milleti kaziklamayi biraksaniz turizm kendiliginden gelisecek.Siz bu kadarina da sukredin.Daha ayder e yaklastigimiz da "hemserim niye geldin ve 10 lira 20 lira diyorsunuz.Vatandas da Abi kusura bakna bir daha gelmem,kimseyi de gondermem diyor".Bakma merakli bir kac kisi geliyor.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI