Ayder'de hiç kapanmayan yer 40'la Cami

Ayder'in Yaz kış her daim açık olan Camisinin imamı Ahmet Yetim Ayder'de yaşam ve Caminin tarihçesini anlattı.

YÖREDEN HABER 11.05.2014 21:16:48 17 1
Ayder

Ayder her kış boşalıyor. Yazın ise doluyor. Tek bir yer ve kişi var ki o her zaman orada, görevinin başında. Ayder Cami ve imamı. Ahmet Yetim; Kendisi Aslen Çayelili, buraya Fındıklıdan beş sene önce gelmiş.

Ayder’i çok seviyor. Ayderli de onu. Ayderli; 'Tam kafamıza göre hoca' diyor. Hoca ise 'Yaklaşık 9-10 yıldır buranın halkı ile iç içeyim.

Kafeleri, restoranları, kahvehaneleri ve tüm iş yerlerini gezer; hal hatır sorarım.

Onlar ve bizler aile gibi olduk. Vakit girince camiye giderim. Gelen cemaatle vakit namazlarını eda ederim. Ramazan çok zevkli ve dolu dolu geçiyor. Günlük beş vakit namazda ve Ramazan da Bayağı da cemaat teraviye geliyor.

İftar’dan sonra sohbet ve vaaz yapıyoruz. Onların anlayacağı dili kullanıyorum. Burası Turistik bir yer. Dünyanın her yanından ve ülkemizin en ücra köşesinden insanlar gelirler.

Onlarla haşir neşir olurum. İlahiyat Fakültesinde Uluslar arası okuyorum. Yabancı dil olarak İngilizce öğrendim. Ayder gelecekte daha iyi konuma gelecek' diyor.

Yetim tarihi Ayder 40’lar Caminin künyesini kaçkar53.com okuyucuları için anlattı. 

Anahtar Kelimeler:
Recep ÖZTÜRK
26.05.2016 09:04:41
değerli hocam geçen hafta cuma namazımızı karadeniz gezisine çıktığım bir grup arkadaşımla ayder yaylasındaki camide kıldık.malum abdestimizide şadırvanda aldık ama su bayağı soğuktu,kışın bu suyun dahada soğuk olduğunu tahmin ediyorum.oysa hemen aşağıda kaplica var.kaplıcanın sıcacık suyu şadırvana bağlansa vede türkiyenin dörtbir yanından gelen ziyaretçiler sıcak su ile abdest alsalar sizce güzel olmazmı.bu önerimi değerlendireceğinizi ümit eder bu vesile ile saygı ve sevgilerimi sunarım.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI