AYDER ŞANTİYE YE DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla turizm merkezi Ayder‘de kentsel dönüşüm hamlesi başladı. Ayder adeta şantiye alanına döndü.

YÖREDEN HABER 9.06.2020 09:56:46 18 0
AYDER ŞANTİYE YE DÖNDÜ

ÇAMLIHEMŞİN-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla turizm merkezi Ayder‘de kentsel dönüşüm hamlesi başladı. Ayder adeta şantiye alanına döndü.

1350 metre yükseklikteki Rize’nin ünlü turizm cenneti Ayder‘de Koronavirüs (COVIT-19) salgını nedeniyle bir süredir ziyaretçi sessizliği hakimken bu döneme rast getirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor, Ayder’de şantiye sesleri yükseliyor.

AK Parti Çamlıhemşin İlçe Başkanı Ömer Altun, ara vermeden 24 saat süren çalışmaların hızlı bir şekilde başlayıp devam ettiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çok değer verdiği ve özellikle Rize Milletvekillerimizin ve İl Başkanımızın da büyük hassasiyet gösterdiği, Valiliğimizin de içinde olduğu ve 5 Bakanlığın protokolü neticesinde bir kentsel dönüşüm başladı Ayder’de. Şu anda altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Mevcut projelere yapılan eklemeler ve Koronanavirüs salgını neticesinde kısmen gecikmeler olmuştur. Kanalizasyon, su, elektrik tamamen yolun, zeminin altına alınıyor. Kaldırımlar, yollar tamamen yenileniyor. 1600 araç kapasiteli otopark inşaatı başladı, Ayder’imizin otopark sorunu kalıcı bir şekilde çözülecek” dedi.

Özlenen Ayder’in gerçek statüsüne kavuşması için altyapısı ile birlikte 1600 araçlık Otopark çalışmasının da devam ettiğini ifade eden İlçe Başkanı Altun, Ayder’in kaplıcalarıyla ve kayak olanaklarıyla tüm dünyada tanındığını ve 12 ay turizm potansiyeli olan bir yer olduğuna dikkat çekerek, “Hem yaz doğa turizmi hem de termal turizm ve kış turizmi imkânlarıyla Ayder dünyanın nadir özellikli turistik yerlerinden biridir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı