Ayder Kış Sporlar Merkezi

Rize turizminin yıldızı Ayder Kış Sporları Merkezi ile parlayacak.

YÖREDEN HABER 9.05.2014 09:26:26 91 0
Ayder Kış Sporlar Merkezi
Rize İl Özel İdaresi tarafından, turistik öneme sahip Hazindak Yaylası’nı, Rize’nin turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirmek ve yılın 12 ayı Hazindak Yaylası’nda turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla inşası planlanan Ayder Kış Sporları Merkezi çalışmalarına hız verildi.

Rize’nin gelişiminde önemli bir paya sahip olabilecek turizm sektörünün; il ekonomisine olan katkılarını arttırma ve turizm kapsamındaki faaliyetlerinin Rize şehrinin geneline ve yılın tüm aylarına yayılmasına yönelik çalışmalara hızla devam edilmektedir.

7 mekanik tesis
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Hazindak Yaylası, Ayder Vadisi ile Palovit Vadisi arasındaki sırt üzerinde yer almaktadır. Hazindak bölgesinde yapılması planlanan kayak merkezinin toplam alanı 3.800 hektardır. Ayder Kayak Merkezi’nin master planı, uygulama imar planı çalışmaları tamamlanmış ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu’na onay için sunulmuştur.

Proje kapsamında 7 mekanik tesis ve 12 adet pist yapılma imkânı tespit edilmiştir. Mekanik tesislerin en uzunu 2,443m,en kısası 769 m;pistlerin ise en uzunu 1,918m,en kısası 770m.olmak üzere toplam 9,070m.mekanik tesis,16,256m.pist uzunluğu tasarlanmıştır.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI