Ayder Festivalinde Kar yok ama coşku çok

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 15’incisi organize edilen "Ayder Kar Festivali" başladı.

YÖREDEN HABER 28.01.2023 18:13:01 105 0
Ayder Festivalinde Kar yok ama coşku çok

Bülent İsmailoğlu

ÇAMŞIHEMŞİN-Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlıhemşin Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde Bölgede yetersi Kar oluşu 15. Ayder Kar Festivali için 8 kilometre uzaklıktan 30-40 kamyonlarla kar taşındı.

Festivalin ilk gününde il geneli ve il dışından gelen katılımcılar, kemençe ve tulum eşliğinde horon oynayarak, eğlenceli anlar yaşadı.

Trafik yoğunluğu olması ihtimaline karşı aksamaların yaşanmaması için Ayder Yaylası'nda araçlar için önlem alındı.

Ayder'in girişinde araçların yayladaki festival alanına kadar gitmesine izin verilmedi. Bu nedenle vatandaşlar otoparktan festival alanına kadar yürüyerek çıktı.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, 'Karın yağmasını bekliyoruz. Yurdumuzda özlediğimiz bir şey, çünkü kuraklık tehlikesi söz konusu olduğunun dikkatini çekti.


Rize Valisi Kemal Çeber ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, protokol üyeleriyle birlikte festival alanını gezerek, incelemeler yaptı.

Rize Valisi Kemal Çeber, ' Bol kar olsa kar festivalini herkes yapar ama kar yokken festivali sadece Rizeliler yapar. Biz kar olmadan kar festivali nasıl yapılır onu gösteriyoruz” dedi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencileri burada görüyoruz. Belki de bu tür etkinlikler öğrenciler için çok faydalı olduğunu düşünüyorum' dedi.

Festival, yarın da yapılacak çeşitli etkinliklerin ardından sona erecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI