Ayder en çok neyi satıyor?

Ticaretle iştigal eden esnaflar bile bu işe şaşıyor!

YÖREDEN HABER 31.08.2013 21:41:41 47 0
Ayder en çok neyi satıyor?



Dünya’nın sayılı Turizm merkezlerinden olup, Davos’a alternatif gösterilen Ayder Yaylasına güne birlik ve kısa tatil için konaklama yapanların sayısı bu ayda zirveye çıktı. Ayder Türkiye’nin her il ve İlçesinden ziyarete gelenlerle adeta dolup taşıyor. Peki, Gelenler Ayder ’de en çok nelere rağbet ediyorlar? Veya Ayder ‘de en fazla satılan, hatta yok satan ürün nedir?

Uzun yıllar Ayder ‘de Maran Gıda adı altında esnaflık yapan Bekir Altun’a sorduk.

S--Ayder ‘de en fazla satılana ürün nedir?

C--  SU

                                     
  Bize çok ilginç geldi. Yılın 12 Ay’ı yağmur, sis, dolu ile geçen Ayder ‘de nasıl Olur’da Pet Şişe suları “en çok satanlar” sınıfında yer alıyor? Altun “Yıllarca bu bölgenin esnaflığını yaparım. Dükkânımın hemen yanında gürül gürül su akar.

   Müesseseme gelip Bir adet su veririmisin?” sorusuna “kardeşim yanda akıyor oradan doldur iç” derim. Vatandaş çeşmeye dönüp bakmak zahmetinde bile bulunmuyor. İki Ay içinde inanın 5 Kamyon Pet su sattım. Hatta yok satıyoruz. İlgili Firma yaz ayı olduğu için üretimi de yetiştiremiyor o yüzden yok sattığımız çok oluyor. Ayder ’in birçok bölgesinde musluklardan su akıyor. Vatandaş en azından bizden aldığı pet şişeyi atmayıp, akan sulardan doldursa bile ihtiyacını karşılayabilir. Buna yanaşmıyorlar. Birde inanınki en çok şaştığımı şudur. Bir grup genç geldi. Bana” Abi Kavron’a araba nerden kalkıyor?” dedi. Bende” Hemen yanımızdan dedim. Ve ardından “bir koli su ver” demez mi? Hayret ettim. Gençler suların pırıl pırıl aktığı, her türlü hastalıklara şifa olduğu yaylaya pet su götürecek. Dedim “kardeşim bizim sattığımız su bu bölgede akan sudan yapılıyor. Siz menşeine gidiyorsunuz yine de su istiyorsunuz? Deyince vaz geçtiler. Ben ticaret yapıyorum. Kazanmak istemem mi? Elbette isterim. Fakat bu işinde bir raconu var. Su memleketinde su en fazla satılan olmamalıdır. Organik ürünlerin merkezi olan bölgemizde en çok satılan BAL-YAĞ ve PEYNİR kısaca süt ürünleri olmalıdır; satılıyor ama su kadar değil” dedi.

    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı