Ayder değişim ve dönüşümü sağlarsa DAVOS neden olmasın?

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun Ayder ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YÖREDEN HABER 29.05.2016 20:15:35 175 0
Ayder değişim ve dönüşümü sağlarsa DAVOS neden olmasın?
 Ayder Yaylası hergün,özellikle hafta sonları adeta Türkiye'yi bağrında barındırıyor.Sezon erken açıldı.Önümüzde Ramazan var.Okullar tatil olunca bayramdan sonra adeta ziyaretçi rekoru kırmaya hazırlanıyor.Cazibe merkezi Ayder'de sistem sıkıntısı var.Dernek Başkanı Ömer Altun Ayder'in bu çok önemli sorunlarını dile getirdi.

“Ayder konusunda sizlerin yapmış olduğu haberler takdire şayandır. Beklerdim ki sizin gibi birçok haberciler da aynı duyarlılığı gösterseydi. Ayder’in birçok sıkıntıları var. Sorunları var. Ama her şeye rağmen AYDER dünyanın cennetidir. Yoğunluğu sizde gözlerinizle görüyorsunuz. Turizmin başkenti Ayder’dir. Ayder’de iki başlılık var.

Devletin bir kurumu burası için diyor ki, burası turizm burası yayla, sen burada yerleş turizm yap, bir kurumu da diyor ki sen burada yaşayamazsın çabuk terk et. Biz ne yapalım. Yurdumuzu, dede topraklarımız terk mi edelim, yoksa burada onların dediği gibi mi yaşayalım. Gidip İstanbul’da bulaşıkçılık mı yapalım, yoksa geleceğimize güzel bir Ayder’ mi bırakalım.” Dedi.
Altun yapılması gerekenler yapıldığında Ayder neden Davos olmasın diyerek dertlerini ilgililere duyurmaya çalıştı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI