Ayder'de endişeli bekleyiş

Rize-Çamlıhemşin Ayder Yaylasında ticaret ile iştikal eden esnaflar gelecekten endişe ediyor.

YÖREDEN HABER 25.09.2017 10:16:31 1450 1
Ayder

Hafta sonu kaçkar53.com olarak Ayder'e gittik.Uzun süredir Ayder'i ziyaret etmemiştik.Sabah 09.00 da Pazar'dan yola çıkıp 10.00 da Ayder'de olduk.13 TL yol ücreti ödedik.Ayder bu saatlerde bomboştu.Esnaflar daha yeni yeni iş yerlerini açıyordu.Turlar ise erkenden mesaiye başlamışlar,bir kısmı dönme hazırlığı yaparken,diğer yeni gelenler ise yerleşmeye çalışıyordu.Ayder de artık Sonbahar'ın ayak sesleri işitiliyor.Gelen giden azalmış.Hafta sonu olmasına rağmen yaz moduna göre bayağı düşüş var.Ayder'de yeni yapılan bir şey yok.Yapılaşma tek tük devam ediyor.Esnafta endişeli bir bekleyiş var.Bunun nedeni Cumhurbaşkanımızın Ayder için yaptığı açıklamalardır.Ayder'de en faal işletme her zaman olduğu gibi KAPLICALAR işte Ayder'e hayat veren bu kaplıcalardır.Kıymeti fazla bilinmese de bizim kısa bir araştırmamız bunu öne çıkardı.Her geçen gün kaplıcalara ziyaret artıyor.O yüzden Ayder Kaplıcalarıyla bir adım öndedir.Arap Turistlerin de sayısı azalmış.Günübirlikçiler çoğalmış durumda.

Erdoğan'ın Ayder'e ilişkin açıklamaları ise şu şekilde:

Şu andaki Ayder, bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Burayı İnşallah devlet olarak da özellikle duracağız. Ayder'i kentsel dönüşüm ile hakikaten şanına yakışır hale getireceğiz.

Cumhurbaşkanımızın sözleri yörede büyük etki yaptı.Bunun üzerine Ayder esnafı ile hafta sonu yaptığımı görüşmelerde ortak konu buydu.Gıda üzerine ticaret yapan esnaflar ' Ayder'in bu hale gelmesinde bizim de etkimiz oldu.Biz Ayder esnafı olarak da Ayder'i koruyamadık.Cumhurbaşkanımızın sözlerinin Ayder üzerinde 'neler yapılacak' endişesi oluşturdu.Daha net açıklamalar bekliyoruz' dedi.

Ayder'e Pazar'dan dolmuşculuk yapan esnaflar' Ayder'i ziyaretçiler sayısı her yıl artarken,bizim gelirlerimiz artmıyor.Bunun sebebi korsan araçların yolcu taşımasıdır.Rize'den Pazar'a gelip Ayder'e giden yolcu sayısı yok denecek kadar azdır.Mutlaka bunların önüne geçilmesi gerekir.Not; Pazar Ayder 1 kişilik sivil 13 Tl dir.)'dedi.


Anahtar Kelimeler:
k@r@deniz
25.09.2017 23:25:48
ayderi bu hale ayder esnafı ve çamlhemşin belediyesi getirdi. herkes anlık kazanç peşine düştü bunların hiçbir uzun vadeli düşünmedi. hizmet yok fiyatlar adete ayyuka çıkmış temizlik yok güleryüz yok.... doğa berbat olmuş. kaplıcayı zaten kimse ön pılana çıkarmıyor. trabzonda fabrıkadar kahvaltılık geliyor ayderde satılıyor. hiç böyle birşey olurmu bu millet enayımı görmuyormu bunu.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı