Avusor Buzul Göl yüzme şenliği ardından

Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde, 2 bin 850 metre rakımda bulunan Avusor Yaylası Buzul Gölü'nde yüzme şenliği düzenlendi.

YÖREDEN HABER 14.11.2017 09:51:52 20 0
Avusor Buzul Göl yüzme şenliği ardından

Haber-Fotoğraf ve görüntüler; Sabit Uçak

4. Kaçkar Yüzme Şenliği'ne yaklaşık 400 doğasever katıldı.

Avusor Yaylası'nda buluşan doğa meraklıları, yaklaşık iki saatlik yürüyüşün ardından i Buzul Gölü'ne ulaştı. Avusor Buzul Gölü'nde suyun tamamen buz tutması nedeniyle buzlar ağaç motoru yardımı ile kesildi.

Etkinliğe katılan yazarımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı adına illerin Turizm Master Planını yapan Turizm uzmanı Hikmet Haberal’da katılarak buzul gölde yüzerek destek verdi.

Haberal yaptığı açıklamada “ Tabiat içerisinde gerçekleştirilebilecek alternatif turizm faaliyetleri ve etkinlikleri oldukça fazladır. Bizler turizmi çeşitlendirerek alternatifler sunarak turizmi yıla yayarak sürdürebilirliğini sağlamamamız gerekir. Böylece yerel, bölgesel ve ülkesel olarak ekonomide sosyo kültürel alanda faydalar sağlanır. Bu ve bunun gibi etkinlikleri dönem dönem düzenlenerek daha fazla kitleye ulaşıp ülke turizm inine de katkı sağlamak gerekir. Katılımcılar zorda olsa kar da yürüyerek doğal güzellikleri görme imkanına kavuştular” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI