Atabari Kayak Merkezi Sezonu açtı

Artvin merkeze 15 Km mesafedeki ATABARİ KAYAK MERKEZİ sezonu hafta sonu açarak kayak severlerin hizmeti başladı.

YÖREDEN HABER 27.12.2021 15:36:46 145 0
Atabari Kayak Merkezi Sezonu açtı
Artvin merkeze 15 Km mesafedeki ATABARİ KAYAK MERKEZİ sezonu hafta sonu açarak kayak severlerin hizmeti başladı.
Ladin, köknar ve çam ağaçları arasında, rüzgar almayan pistleri, kaliteli kar yapısıyla kayak ve doğaseverlerin ilgisini çeken Atabarı Kayak Merkezi bölgenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alıyor.
Hafta sonu daha çok yerli kayakçılara hizmet veren ATABARİ Kayak Tesisleri, kayak severlerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Tesisin hafta içi hem vatandaşların hem de sporcuların kullanıma sunulduğunu belirten Mehmet Cebeci, 'Kayak sporuna gönül veren yetenekli çocuklarımızı haftanın 5 günü getirip eğitim vereceğiz. Çocuklarımızı yetiştirip uluslararası arenada temsil etmeleri için Bakanlığımızın ve valiliğimizin imkanları doğrultusunda sporcu yetiştireceğiz. ' diye konuştu.
Toplam pist uzunluğunun 1300 metre olduğunu söyleyen Cebeci, tesisimizde 3 pistimiz mevcut. Ayrıca 595 metre uzunluğunda, 2 kişilik, saatte 648 kişi taşıma kapasitesine sahip telesiyej bulunmakta. Yine 159 metre uzunluğunda, tek kişi kapasiteli, saatte 315 kişi taşıyabilen baby lift var. Kayak merkezine gelen turistler Kafkasör mevkiinde doğayla iç içe ortamda konaklama yapabilir' dedi.
Rize’den hafta sonu Atabari tesislerine kayak için ailesiyle birlikte giden Abdullah Çatan, sezonu çocuğumla birlikte açtık. Pazar ilçesinden geldim. Kaçkarlarda kayak tesisi istiyoruz” dedi.
Sabit Uçak, 10 yıldır kayak yapıyorum. “Palandöken, Sarıkamış ve Atabari Kayak merkezlerine hafta sonu gelerek kayak yapıyorum. Kar kalitesi ve seviyesinin oldukça yüksek olduğu Kaçkarlarda Kayak tesisinin bulunması halinde yerli ve yabancı kayak severlerin tercih edileceği bir yer olacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı