ASLAN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ!

İlçede yapılmakta olan tüm yatırımlar tek tek gezildi!

YÖREDEN HABER 14.09.2013 10:20:20 10 1
ASLAN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ!



Naci GÜVEN
İncelemelerine Karadeniz Caddesi üzerindeki eski belediye binasında yapılan tadilat ile Toplum Sağlığı Merkezine dönüştürülmesi için inşaatı devam eden binada başlayan Kaymakam Aslan, Sağlık Grup başkanlığı, Aile Hekimlilikleri ve 112 Acil servisinin de içinde olacağı hizmet binasının son durumu hakkında görevlilerden bilgi alarak inşaat alanının tamamında incelemede bulundu.

Ardından inşaatları devam etmekte olan okulları denetleyen Aslan, ilçenin Hemşin yolunda halen inşaatı devam etmekte olan Pazar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Kampusuna ziyaret ve denetlemede bulundu. Okulun devam etmekte olan inşaatını inceleyen Aslan, hemen hemen tamamlanmış olan okul inşaatının son durumu hakkında müteahhitlerden bilgi aldıktan sonra Pazar Mahallesi’nde inşaatı durdurulmuş olan ilkokul inşaatına giderek okulun son durumunu inceledi.

Daha sonra ilçeye bağlı Kesikköprü köyü hudutlarında bulunan halen yapımı devam eden tarihi dört gözlü taş köprü restorasyon çalışmalarını denetlemek ve incelemek için taş köprüyü ziyaret etti. Aslan, restorasyon çalışmalarında sona yaklaşırlarken köprünün tarihi güzelliği yavaş yavaş ön plana çıkmaya başladığının gözlemlendiğini belirtti.

Bu arada 2013-2014 Eğitim Öğretim dönemine ait eğitime hazırlık toplantısı Kaymakamlık binasında Kaymakam Aslan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İlçe Şube Müdürleri ve ilçede bulunan tüm okul müdürlerinin de katılımıyla yapıldı.Toplantı da 2012-2013 eğitim öğretim döneminin değerlendirilmesi ve eğitime hazırlık konuları görüşüldü.

Öte yandan 6 yıldır İlçede Mal Müdürlüğü görevini sürdüren Abdurrahman Karadeniz’in Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Döner Sermaye Saymanlığına Müdür Yardımcısı olarak atanması dolayısıyla Öğretmenevinde Kaymakamlık tarafından veda yemeği düzenlendi.

Yemeğe Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Ömer Kodoman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, birim amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaymakam Aslan burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Müdürümüz personel sıkıntısına rağmen gece gündüz demeksizin gerektiğinde tek başına muhasebat işlerini yapıyordu, hiçbir şekilde aksatmıyordu. Malmüdürümüz hakkında işlemlerimizi zamanında yapmadı gibi şikâyetler hiç gelmedi. Bu yönü ile kendisine çok teşekkür etmek istiyorum. Kendi makam odası adeta servis gibiydi, dosyalar masanın üzerindeydi. Geç saatlere kadar çalıştığının birebir şahidiyim. Pazarlı olarak, ilçenin Kaymakamı olarak kendisinden biz çok memnunduk. Tabiî ki devlet memuriyeti hancı yolcu misali belli periyotlarla bayrak devri yapılıyor. Kendisi buradaki görevini tamamladı. Ben ailesi ve çocukları ile kendisine mutluluklar diliyorum. İnşallah yeni görev yerinde sağlık ve mutluluk içersinde görev yapma fırsatı bulur bizden yana hakkımız helal kendisinin de bize hakkını helal etmesini temenni ediyoruz.”

Karadeniz’e, ilçede görev yapmış olduğu zaman zarfında sunmuş olduğu hizmetler ve değerli katkılarından dolayı Kaymakam Aslan, Pazar halkı adına hizmet şilti ve başarı belgesi takdim etti.









 

Anahtar Kelimeler:
Cemal İnceoğlu
14.09.2013 11:39:08
Dört gözlü köprü ile Camesini , Hemşin Hacibalta Kemer köprüsü ile Camesini beraber yaptıran kişi aynı kişidir. Tüccar ve Kaptan kişidir. O rahmetli dedelerimizin taptırdığı bu tarihi eserlerin kaderi 1946 senesinde ki büyük selde 2 köprüde yıkılmıştır. Bu tarihi köprüleri tekrar tadilat eden tüm kurum ve kişilerden Âllah razı olsun.Fakat şunu önemle belirtmeliyimki 2011 yılında ilk Rize Valiliği makamlaraına HACİBALTA Tarihi Kemer köprünün tadilatının yapılması için dilekçe ile müracaat ettik . Sit Kurulundan tescili ilgilil HEMŞİN Belediyemizce yaptırılmadığından halen Kara Yolları 10 Bölge Mdr. ce yapım proğramına alınması için uğraş veriyoruz. Tüm ilgililerin dikkatine bu iki tarihi kemer köprümüzün yapım ve selde yıkıkılış tarihleri bir olan köprülerden Sit Kurulunca yeni tescil edilen tarihi Hacibalta Kemer Köprüsünün Karaya Yolların 10 cu Bölge Müdürlüğünce 2014 Yılı Yapım Proğramına Alınmasını tüm ilgililerden istirham ederiz.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı