Artvinli'ler Başkent'te buluştu

Artvin Valiliği ile Ankara Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen ´´3. Artvin Tanıtım Günleri ´´ yoğun bir katılımla başladı.

YÖREDEN HABER 11.04.2014 21:01:28 23 0
Artvinli
Ankara Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen fuarın açılış törenine Artvin Valisi Kemal Cirit ile eşi Seval Kaya Cirit Hanımefendi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman Eski Bakanı Hasan Ekinci, Raydo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Davut Dursun, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Yazıcı, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti İstanbul Milletevekili Hüseyin Bürge, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Safiye Tuncay, Artvin Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, Artvinli ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu, Dünya Altın Burun Şampiyonu Mehmet Özyürek, ilçe belediye başkanları ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada yaptığı açılış konuşmasında, Artvinlilerin binbir türlü çileyle yetiştiğini belirterek, 'Topraktan elde edemediğini eğitimden elde etmeye çalışan, Türk siyasetine hizmeti hedef almış ve bu konuda ciddi başarılar elde etmiş olan güzel bir ilimizdir Artvin´imiz.' dedi.

Kendisinin 12 yaşına kadar Artvin´de yaşadığını, daha sonra ailesiyle birlikte Bursa´ya taşındığını ve Şanlıurfa´dan da milletvekili olarak ülkeye hizmet ettiğini belirten Bakan Çelik; 'Şanlıurfa´da ´toprağım var´ dediğiniz zaman akla gelen toprak 100 dönümden aşağı değildir. Belki bin dönümdür en az toprağı olan insan. Ama Artvin, bu yönleriyle çok fakir. Bir dönüm yeriniz varsa çok büyük bir araziye sahipsiniz demektir. Böyle meşakkatli bir arazide binbir türlü çileyle yetişmiş, topraktan elde edemediğini eğitimden elde etmeye çalışan, Türk siyasetine hizmeti hedef almış ve bu konuda ciddi başarılar elde etmiş olan güzel bir ilimizdir Artvin’imiz. O topraklarda doğmuş insanlar olarak ülkeye borcumuz var. Ama doğduğumuz yere de borcumuz var, yapmamız gerekenler var.' diye konuştu.

Artvin Valisi Kemal Cirit ise açılışta yaptığı konuşmada; “Yeşil ile Mavinin buluştuğu şehir, saklı güzel Artvin’imizden herkese merhaba. Bugün başkentimizde Artvin’i sizlere yaşatmak ve tanıtmak istiyoruz. Güzel şehrimizin doğal güzelliklerini sizlerle paylaşmak ve farklılıklarını göstermek üzere bir araya geldik.

Sizlere Artvin’den, Arhavi’den, Hopa’dan, Kemalpaşa’dan, Borçka’dan Murgul’dan, Yusufeli’nden, Ardanuç’tan Şavşat’tan, Macahel’den, Barhal’dan, Sarp’tan, Karagöller’den, Kafkasör’den, Genya’dan, Karçal ve Kaçkarlardan, tarlada çay, fındık toplayan annelerden, dağlarda koyunlarını otlatanlardan, güreşler için boğa yetiştirenlerden, Kafkas rüzgarından, horonuyla birlikteliği sergileyen gençlerden, dahası göğe komşuluk yapan topraklardan selamlar getirdim. Hepinize selam olsun.

İşadamlarıyla, girişimcileriyle sanatçılarıyla, Türk edebiyatını, şiirini, resmini ve Türk müziğini şekillendiriyor. Ulusal basındaki gücüyle, Türk basınına zenginlik katıyor. Dahası Artvin’den ülkemizin değişik noktalarına göç eden yaklaşık 2 milyon Artvinli ile bulunduğu şehirlere güç, kuvvet ve istihdam sağlayarak katkı sunuyor. Artvinlileri tanımaktan ayrıca memnuniyet duymaktayım.

Bilindiği üzere Artvin yeşiliyle, mavisiyle, milli park ve Karagölleriyle, karüstünde güreşen yiğitleriyle, seyrine doyum olmayan manzaralarıyla ülkemizin Kafkaslara açılan penceresi konumundaki bir kenttir.

Artvin farklı kültürel zenginlikleri ve kimlikleri bir arada barındıran nadir şehirlerimizdendir.

Şehirlerinde, köylerinde, yaylalarında yaşayan ve kapısına gittiğinizde yöresel ikramları size sunan en azından bir sıcak gülümseme ya da güzel cümle ile sizi uğurlayan yöremizin insanları, bu sıcaklığı ve samimiyeti ülkemizin diğer illerine de taşımasını bilmiştir.

Valisi olmaktan onur duyduğum Artvin ilimizde, başta halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayarak devletimizin şefkatini, güler yüzünü vatandaşlarımıza göstermenin yanında ilimizi en iyi şekilde tanıtma ve temsil etme gayreti içerisinde tüm çalışma arkadaşlarımla her sorununuzda yanınızda olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Biz tüm vatandaşlarımızı Artvin’e davet ediyoruz. Şunu taahhüt ediyoruz. Asla memnuniyetsiz ayrılmayacaksınız. Saklı cennet Artvin´in sizlerin defalarca gelmek isteyeceğiniz bir kent olacağına ve Artvin misafirperverliğini asla unutamayacağınıza garanti veriyoruz. Artvin dışındaki Artvin’i sevenleri Artvin’e bekliyoruz. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Safiye Tuncay ise; “Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz tanıtım günlerine destek veren başta Artvin Valimiz Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla olmak üzere ilçe kaymakamlıklarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine çok teşekkür ediyorum.

İlk gün olmasına rağmen daha açılmadan bizi bu kadar yoğun bir ilgiyle desteklediği için etkinliğimize katılanlara teşekkür ediyorum.

Bizim bu yola çıkarken bir tek hedefimiz vardı. Artvin’i tanıtmak, Artvin’i başka ilde yaşatmak. Artvin’in bir turizm cenneti olduğunu herkese göstermekti. Artvin’de turizmin ötesinde çıkar yolumuz yok. Artvin’in turizmi gelişince ekonomisi de gelişecek. O nedenle de biz Artvin’in güzelliklerini, sadece doğasını değil insanının güzelliğini de tanıtmak istedik. Çünkü insan güzel olmayınca doğa ne kadar güzel olursa olsun çok önemli olmuyor. Oysa Artvin’in doğası kadar insanı da güzel. İşte biz bu iki unsuru vurgulayabilmek için yola çıktık. Umarım sizlerin de destekleriyle bunda başarılı olacağız. Hepinize saygılar sunuyor, iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla; “Halkımız turizm noktasında ciddi bir bilinçlenme içerisindedir. Ev pansiyonculuğu yaygınlaşıyor, alt yapı yatırımları gelişiyor, otel yatırımları yapılmaya başladı. Yıllardır yaz kış, sisten, buzdan, kardan ulaşımda sıkıntısını çektiğimiz Hopa tünelinin delme işi bitti. En kısa zamanda Hopa tünelinin açılmasıyla beraber Artvin ulaşımında ciddi bir nefes alacak.” dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan; “Bugün siyasal kimliklerimizi kapıda bıraktık. Bugün Artvin partisinin milletvekilleriyiz, siyasi kimliğimiz yok. Artvin eski valisi Cengiz Aydoğdu’yu buradan anmak istiyorum. Sayın Aydoğdu derdi ki ´Bütün kentler birbirine benzer, Artvin sadece kendine benzer´ Artvin ancak bu kadar güzel tanımlanabilir. Biz Artvinliler Artvin sevdamızı, Artvin türkülerimizi her yerde söylerken Artvin’e olan özlemimizi diğer illerden farklı söylemek istiyoruz.” dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, “Bugün mazbatamızı aldığımızın dördüncü günü. Her şeyi gözlemliyoruz. Ankara’daki Artvin günlerini de gözlemliyoruz. Anlaşılan çok işimiz var. Öncelilikle şunu ifade etmek istiyorum ki her şehir için tanıtım günleri aynı şeyi ifade edebilir ama Artvin’imiz belki bundan sonraki süreçte bir yılın planlandığı, hemşerilerimizin burada bir yıl içersinde Artvin’e neleri yapabileceklerini, ne zaman geleceklerini, hangi tarihte Artvin’de nelerin olduğunu öğrenecekleri güzel bir programlanma ve Artvin’ın dışındaki Artvinlilerin kongresi niteliği taşıyacaktır. Eğer Artvin turizm kenti olacaksa, toplantılar şehri olacaksa, eğitim şehri olacaksa işte bu kongrelerde bunu kendi nefsimizde yaşayacağız. Kendi projemizde uygulamaya başlayacağız. Artvin Tanıtım Günleri´nin üçüncüsü yapılıyor. Gerçekten her gün eksiklerimizi görüyoruz tamamlıyoruz, bir adım ileriye atıyoruz. Umut ediyoruz ki önümüzdeki sene daha başarılı, daha organizeli bir çalışma olur. Artvin’imiz bundan sonra bu turizm organizasyonuyla şehrine turizm getiren yeni bir çalışma sürecine girmiş olur diyorum ve buradan tüm hemşerilerime sevgilerimi, saygılarımı ifade ederken başarılı bir tanıtım haftası geçmesini diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Bakan Çelik, Vali Cirit ve AK Parti Artvin Milletvekili Kışla tarafından kesildi.

Bakan Çelik, Vali Cirit ve AK Parti Artvin Milletvekili Kışla, yöreye ait ürünlerin tanıtıldığı stantları tek tek ziyaret etti.

Fuara katılan 'Dünyanın yaşayan en uzun burunlu adamı' unvanına sahip Mehmet Özyürek ise ziyaretçilerden ve medya kuruluşlarından oldukça yoğun ilgi gördü.

Tanıtım Günlerinin akşam bölümünde ise Artvinli sanatçıların oluşan “Sisli Rüyalar” müzik grubu konser verdi.

08 haber(Artvin)


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı