Anne affeti

Kızın Ruh Sağlığı Bozuldu

YÖREDEN HABER 11.07.2014 14:19:15 32 0
Anne affeti
TRABZON’UN Erdoğdu Mahallesi'nde bir markete çamaşır suyu almak üzere giren 12 yaşındaki  C.K.'ya basit cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen market sahibi Ö.B. hakkında TCK 103/1 maddesine göre 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı. 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ö.B. hakkındaki iddiaları reddederken, şikayetten tam 4 gün sonra anne F. B. ise Ö.B. hakkındaki şikayetini geri aldı.

Dosya Ağır Cezaya Gitti

SANIK Ö.B. hakkında dava açıldı ve yargılama başladı. Mahkeme dava sırasında Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını istedi. ATK 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu, mağdurun ruh sağlığının bozulduğunu belirten bir rapor verdi. Rapor üzerine Hakim Mahmut Celal Günaydın, görevsizlik kararı vererek, sanık hakkındaki suç vasfının değişebileceği ihtimali üzerine dosyayı Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Şikayetten Neden Vazgeçti?

HAKİM Mahmut Celal Günaydın, sanığın TCK 103/6 maddesine göre 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Annenin şikayetten vazgeçtiği fakat ruh sağlığı bozulan küçük kızın dosyası artık 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bu arada önce şikayetçi olan ardından 4 gün sonra savcılığa dilekçe vererek şikayetinden vazgeçen anneni bu davranışının neden yaptığı merak konusu oldu.

TRABZON’UN Erdoğdu Mahallesi'nde bir markete çamaşır suyu almak üzere giren 12 yaşındaki  C.K.'ya basit cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen market sahibi Ö.B. hakkında TCK 103/1 maddesine göre 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı. 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ö.B.’nin taciz ettiği küçük kızın ruh sağlığı bozulduğu gerekçesiyle dosya üst mahkemeye gönderildi.

ÇAMAŞIR SUYU ALMAK İSTEDİ

Trabzon'un Erdoğdu Mahallesi'nde 6 Haziran 2013 günü markete çamaşır suyu almak üzere alış verişe giden C.K.'ya basit cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen market sahibi Ö.B. hakkında iddianame hazırlandı. Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ö.B. hakkındaki iddiaları reddederken, parası yetmediği için küçük kızın sadece başını okşadığını söyledi. Yargılama sırasında mahkeme ATK'dan küçük kızın ruh halinin tespitini belirten bir rapor istedi.

HAKİM SANIĞI AFFETMEDİ

ATK'dan gelen rapor davanın şeklini değiştirdi. Adli Tıp Kurumu 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu 19 Şubat 2014 tarihinde küçük mağdurun ruh sağlığının bozulduğu yönünde bir rapor verince Hakim Mahmut Celal Günaydın, bu rapor doğrultusunda görevsizlik kararı vererek dosyayı üst mahkeme olan Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Sanık hakkındaki suç vasfının değişebileceği ihtimali üzerine dosyayı üst mahkemeye gönderen Hakim Günaydın, sanığın TCK 103/6 maddesine göre yargılanmasını istedi.

KÜÇÜK KIZIN ANNESİ AFETTİ

Sanık hakkında verilen karar üzerine dosya Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Bu arada olaydan 4 gün sonra savcılık üzerinden mahkemeye bir dilekçe gönderen C.K.'nın annesi F.K. marketçi hakkında yapmış olduğu suç duyurusunu geri çekti. 
Günebakış gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı