Ankara'da RİKAD tarafından dayanışma gecesi düzenlendi

Rizeli kadınlar Karadeniz müziği ile Ankara da fark yarattı. Çoğunluğunu Pazarlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin kadın kolları ve yönetiminden oluşan Rize ve Karadeniz Kültür ve Sanat Derneği 17.konserini Yenimahalle de yaptı.

YÖREDEN HABER 13.05.2016 14:04:11 31 0
Ankara
RİZE VE KARADENİZ KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ DALGA, DALGA KARADENİZ “MERHABA BAHAR” KONSERİ İLE 17. KONSERİNİ YAPTI

Dernek tarafından yapılan açıklamalarda; 10.05.2016 Tarihinde Rize Dernekleri Federasyonuna bağlı RİKAD Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneğinin Yenimahalle Belediyesine ait Nazim Hikmet Kültür Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlediği konserde dinlediğimiz türkülerimizle tüm Karadeniz’i gezmiş olduk' dendi.

'2009 yılında oluşturulan ‘’Karadeniz Türkü Topluluğu’’ 2012 yılında Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği adını alarak dernekleşmiş ve Karadeniz Müziğini geniş kitlelerce ana yapısını bozmadan, özü ile benimsenip sevilmesini sağlamada öncü rol üstlenmiştir.

Dönem, dönem koroya katılım sayısı 60 kişiye ulaşarak yöre insanımızın müziği sevmesine, onların içindeki müziğe olan yatkınlıklarını bularak özümüzün korunmasında da görev üstlenmişlerdir' açıklamalarına yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı