Altın'la yarışıyor !

Her derde deva Anzer balı fiyatı el yakıyor!

YÖREDEN HABER 19.08.2013 22:10:10 13 1
Altın



Rize`nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası`nda yaklaşık 3 bin rakımın üzerinde üretilen dünyaca ünlü Arzer Balı`nın bu yıl için satış fiyatı 680 TL olarak belirlendi.


Geçtiğimiz yıl yaklaşık 800 kilogram üretilen bal kısa sürede tükenirken, geçen yıldan bin 400 kişi bu Bala sahip olmak için sırada bekliyor.


Konu ile ilgili açıklama yapan Anzer Kooperati Başkanı Şükrü Çatır, “Bal sağımı tamamlanmak üzere. Şu ana kadar üreticilerimizden 500 kilogram bal alarak tahlil için Hacettepe Üniversitesi`ne gönderdik. Üniversiteden Anzer Balı olma özelliği taşıyan ballar belirlenip raporlanarak bize gönderilecek. Bizde bu balları raporları ile birlikte mühürlü şişelere doldurarak satacağız” dedi.

Çatır, yaptığı açıklamada bu yıl Anzer Balı`nın kilosunun 680 TL`den satılacağını ifade ederek “Geçtiğimiz yıl hava şartları bu yıla oranla iyiydi. Bu yıl hava şartları istenilen düzeyde gitmedi. Bu rekoltede düşüşe sebep olacak. Biz yinede geçtiğimiz yıl 640 TL olan fiyata küçük bir zam yaparak bu yıl için Anzer Balı satış fiyatını 680 TL`ye yükselttik. Geçtiğimiz yıl 1 kilogram polenin fiyatı 820 TL idi bu yıl ise bunu 850 TL`ye yükselttik. Geçtiğimiz yıl bal almak için sıraya girip bal tükendiği için bal alamayan bin 400 kişi var. Bu yıl bu vatandaşlarımıza bal satmaya çalışacağız. Ancak 800 kilogram bir rekolte bekliyoruz. Geçtiğimiz yıldan olan talepleri bile karşılamamız mümkün değil. Herkese bal satabilmek için bu yıl geçtiğimiz yılda olduğu gibi 250 gram ve 500 gramlık şişelerde de bal satışlarımız olacak” diye konuştu.

Piyasada bol miktarda sahte Anzer Balı satışı olduğuna dikkat çeken Çatır “Piyasadaki yoğun talep nedeni ile taleplerde karşılanamayınca bir çok kişi `Anzer` ismini kullanarak, bu şekilde patentler alarak sahte ballar satmaktadır. Tüketicilerimizin mağdur olmamaları için satın aldıkları ballarda mutlaka Haccetepe Üniversitesi`nin vermiş olduğu olumlu tahlil sonucunu ve kooperatifimizin mührünü arasınlar” uyarısında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
kıymet bilinse
20.08.2013 12:40:05
dünyanın en şifalı balı şifa olarak insanlara sunulsa sıkıntı yok ama iş ticarete dökülüp dünyevi kazançlar kazanmak için insanlara anzer balı olmayan balı anzer balı olarak satanların yüzünden mevlam rıskıda kesti bal 2200 tl olsa ne olur

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı