AK Parti Rize İl Başkanı İsak Alim, son günlerde gündemde olan konulara açıklık getirdi:

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, koronavirüs tedbirleri ve çay sezonu değerlendirmesinde bulundu.

YÖREDEN HABER 25.04.2020 13:30:44 41 2
AK Parti Rize İl Başkanı İsak Alim, son günlerde gündemde olan konulara açıklık getirdi:

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, koronavirüs tedbirleri ve çay sezonu değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler ve çay sezonu değerlendirmesinde bulundu.

Alim, yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi:

ÇAY SEZONU DÖNEMİ VE VATANDAŞLARIMIZ

“Yaklaşan çay sezonu öncesinde Rize dışında ikamet eden hemşerilerimizin ilimize gelişlerinin kısıtlanması hakkında alınan kararın, bazı tartışmalara yol açtığını görmekteyiz. Burada alınan karar tamamen hemşerilerimizin sağlığını korumaya yöneliktir. Salgın sonrası oluşan verilere baktığımızda özellikle il dışından gelişlerin yoğun olduğu dönemlerde hasta sayısının Rize’de aşırı derecede arttığını görmekteyiz. İl dışından gelişlerin serbest olduğu dönemde koronavirüsün ilimizdeki yayılma hızı nüfusumuza göre ülke genelinde 4. sıradayken ve çok hızlı yayılma görülürken giriş çıkışlar durdurulduktan sonra ilimiz yayılma hızında 20. sıraların altına düşmüştür. Bu kararın toplumsal ve kişisel sağlığımız için çok önemli ve isabetli olduğunu düşünmekteyiz. Bütün dünyayı şiddetli bir şekilde etkisi altına almış olan böylesi bir salgın döneminde önceliğimiz her zaman sağlıktır.

ÇAY RİZE İÇİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Çay ilimizin olmazsa olmazıdır. Rize’nin ekonomik anlamda dinamosudur. Üretimin ve kendine yetebilmenin bu kadar önemli olduğunu ortaya koyan bir salgın sonrasında çay üretiminin durmasının söz konusu olmadığını belirtmek isterim. Elbette ki koruma kararı sonrası il dışında kalan ve Rize’ye gelemeyecek vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için çalışmalar devam ediyor. Gelemeyen hemşerilerimizin mağdur olmaması için yine aynı şekilde şehrimizin bütün paydaşlarıyla beraber “Neler yapabiliriz?”in çalışmaları devam etmektedir. En yakın zamanda da alınan kararlar hemşerilerimizle paylaşılacaktır.

ÇAYKUR YÜKSEK BİR KOTAYLA SEZONA BAŞLAYACAKTIR

Çay sezonunun en iyi şekilde geçmesi için çalışmalar devam etmektedir. İnşallah iyi bir çay sezonu geçireceğimizi de ifade etmek istiyorum. Özellikle şunu da belirtmek isterim ki Çaykur son yılların en düşük seviyesindeki kuru çay stoğuyla sezona girmektedir. Yine bu vesileyle şu tahminimi sizlerle paylaşmak isterim: Çaykur, önceki yıllara nazaran daha yüksek bir kotayla sezona başlayacaktır. Hemşerilerimiz biraz sabırlı olsun bizler hiçbir hemşerimizin, hiçbir çay üreticisinin mağdur olmasını istemeyiz, çalışmalar bunun için devam etmektedir. Hemşerilerimiz bu konuda müsterih olsunlar.

Bizim için sonbahar, sadece yaprakların döküldüğü mevsim değil, hemşerilerimizin gurbete döndükleri mevsimdir. İlkbahar, sadece çiçeklerin ve ağaçların tomurcuk açtığı mevsim değil, gurbetteki hemşerilerimizin İyidere köprüden ilimize giriş yaptığı, onlara kavuştuğumuz mevsimdir. Bu sene baharımız kışa döndü ama inşallah ardında bahar vardır. İlimizde yada ilimiz dışında olan hemşehrilerimizin sağlığı bizim için her şeyin üstündedir. Hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için şehrimizin bütün paydaşlarıyla hep birlikte çalışıyoruz, çalışacağız.”


Anahtar Kelimeler:
Azmi Karadenşz
25.04.2020 14:22:30
büyükşehirlerden girişleri yasaklama getirebiliyorsanız. kesinlikle kimseyi çay konusunda kinseyi mağdur etmeyeceğiz neden demiyorsunuz, bu işler istemekle,hele hele vefa ghrubuyla olacak işler deği. 65 yaş üstü vatandaşlara poşetlerle ekmek götürmeye benzemez,

Hakan
26.04.2020 04:55:57
Yanlış bilmiyor ve hatırlamıyor isem çaykur sezonu açınca kota olmadan çay alımı yapıyor. Fabrikalar sıkışmaya başlayınca kota uygulamaya başlıyordu. Galiba Başkan uzun zaman Çay ile ilgilenmemiş olsa gerek.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI