AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNLARININ DİPLOMA SEVİNCİ

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) mezun olan öğrencilere, düzenlenen törenle diplomaları verildi.

YÖREDEN HABER 23.12.2014 20:25:42 113 0
 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNLARININ DİPLOMA SEVİNCİ
İlköğretimini tamamlayan ancak orta öğretime devam etmeyenler ile orta öğretimden ayrılanlara öğrenim görme fırsatı vermek, ortaöğretim düzeyinde fırsat ve imkân eşitliğine, toplumun eğitim seviyesinin yükseltmesine ve güçlendirmesine katkı sağlayan ve öğrencileri yükseköğretime hazırlamayı amaçlayan Açık Öğretim Liseleri mezunlarının diplomaları düzenlenen törenle verildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen diploma törenine,  Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve kurum müdürleri ile Açık Öğretim Lisesi mezunları katıldılar.

İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş diploma töreninin açılışında yaptığı konuşmada; Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun çeşitli sebeplerle okula gidememiş veya okulunu yarım bırakmış öğrencilerimize eğitimlerini tamamlamaları için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, Açık Öğretim Liseleri mezunları için bu törenin ilk defa yapıldığını söyledi. Durmuş, Rize’de Açık Öğretim ya da yaygın eğitime kayıtlı toplam 5 Bin 153 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu yıl 2014–2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde toplam 1668 öğrencimiz açık liseyi bitirerek diploma almaya hak kazanmıştır. Bakanlığımızın tespitleri ile Rize’nin de dâhil olduğu 4 ilde (Ordu, Edirne, Niğde, Rize)diploma töreni yapılmaya karar verilmiştir. 'diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ise, 'Bugün, çeşitli nedenlerle ilköğretimi bitirip liseye devam edememiş vatandaşlarımız Açık Öğretim Lisesi diplomalarını alacaklar. Kendilerini kutluyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. 'dedi. Ülkemizin geleceğinin iyi eğitim almış gençlere bağlı olduğunu da vurgulayan Vali Yazıcı, 'Rize'de eğitim düzeyinin daha yukarılara çıkması için çabalıyoruz. Herhangi bir nedenle örgün eğitime devam edememiş ya da örgün eğitimin dışına çıkmış bireylere, eğitime devam hakkı tanıması açısından Açık Öğretim Kurumları büyük bir boşluğu doldurmaktadır. 'diye konuştu.

Konuşmaların ardından Açık Öğretim Lisesi mezunlarına diplomaları Vali Ersin Yazıcı, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici ve İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş tarafından verildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI