ACARA ÖZERK CUMHURİYETİ HEYETİ RİZE’DE

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Rize’ye gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve beraberindeki heyet Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 15.12.2014 19:03:31 111 0
 ACARA ÖZERK CUMHURİYETİ HEYETİ RİZE’DE
Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Rize’ye gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve beraberindeki heyet Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
Konuk hükümet başkanı Khabadze’yi Valiliğe gelişinde karşılayan Vali Ersin Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Karşılama töreninin ardından valilik özel defterini imzalayarak valilik makamına geçen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ziyaretle ilgili bilgiler verdi.
Türkiye ile Acara Özerk Cumhuriyeti ilişkileri hakkında konuşan Khabadze, 'Türkiye bizim için çok önemli bir ülkedir. Ekonomik anlamda stratejik konumdadır. Buradaki ilişkilerin gelişmesi memnuniyet veriyor. Gelişmekte olan bir dünya içerisindeyiz. Bizimde buna bir katkı sağlamamız lazım. Bu gelişmelere ayak uydurmalıyız. Bölgemizdeki ilişkiler çok önemli. İkili ilişkilerimizle ekonomik, lojistik ve turizm gibi alanlarda çok şeyler başarabiliriz. Sizin de bu kapsamda bizim bu düşüncemize destek verdiğinizi biliyoruz. Biz her türlü görüş ve projeye hazırız. Bu ziyaretlerimizin iki ülke arasındaki ilişkilerimizin daha iyi gelişmesine ve daha iyi analiz edilmesine yardımcı olacağını düşünüyorum. Dünyada nadir olan ortak kullandığımız Sarp gümrük kapımız var. Ortak kullandığımız bir havaalanımız var. Dünyada bunun benzeri çok nadir bulunur. Rize ile ticaret ilişkilerimiz var. Rizeli çok sayıda iş adamı ülkemizde yatırım yapmış. Önemli ilişkilerimizden dolayı böylesine önemli ortak noktalarımız oluşuyor.' dedi.
Ülkeler arasında önemli ilişkilerin olduğunu ancak daha güzel işler yapmak için şahsi ilişkilerinde çok önem arz ettiğini ve bu noktada şahsi ilişkilerin gereksinim ve bir şart olarak ortaya çıktığını ifade eden Khabadze, Vali Yazıcı ile arasında ki ilişkilerin dostluk seviyesinde olduğunu, bu ilişkiler sayesinde bölgede güzel şeyler yapılabileceğini söyledi. Khabadze ayrıca, 'Aramızdaki ilişkiler diğer bütün kurumlarımız için bir örnek teşkil etmeli. Onlarda bizi örnek alacak ve daha iyi çalışacaklar .'diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ise, Çay’ın Başkenti Rize’ye hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, ziyaretlerinden dolayı Gürcü heyete teşekkür etti.  Kardeş ülke, kardeş şehir Batumlu yöneticileri ilimizde ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı ,'Gürcistan ile zaten güzel dostluk ve ilişkilerimiz var ama inşallah bugün daha da çok gelişecek. 'şeklinde konuştu.
Ziyarette, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze’nin yanı sıra Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nugzar Surmanidze,  Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tavamaishvili, Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakovi,  Türkiye’nin Batum Başkonsolusu Yasin Temizkan, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushitashvili, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz ile bazı yetkililer de hazır bulundu.

Khabadze, valilik ziyaretinin ardından Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap’ı makamında ziyaret ederek bir süre çeşitli konularda görüşmelerde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI