Acara Özerk Cumhuriyeti Başkonsolosu RTEÜ Rektörü Karaman'ı ziyaret Etti

Acara Özerk Cumhuriyeti (Batum) Başkonsolosu Makbule KOÇAK Rize'ye gerçekleştirmiş olduğu ziyaret kapsamında RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN'ı makamında ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 30.01.2018 11:16:01 65 0
Acara Özerk Cumhuriyeti Başkonsolosu RTEÜ Rektörü Karaman

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER de yer aldı.

Acara Özerk Cumhuriyeti (Batum) Başkonsolosu Makbule KOÇAK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın memleketi Rize’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Yaklaşık 1,5 ay önce göreve gelen Başkonsolos KOÇAK, “Görev süremiz boyunca kıymetli vatandaşlarımıza ve Gürcü dostlarımıza kaliteli ve süratli konsolosluk hizmetleri sunmak, vatandaşlarımızın iktisadi girişimlerini desteklemek, yerel makamlarla ileri düzeydeki ilişkilerimizi daha da güçlendirmek, ülkemizin ekonomik potansiyeli ve kültürel zenginliklerini bölgede tanıtmak ve görünür kılmak için çalışmalarımız devam etmektedir.' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise komşu iki ülkenin tarihten gelen güçlü bağlarına dikkat çekerek Üniversitemizin eğitim alanında Gürcistan'daki on farklı üniversite ile ikili işbirliği ve Mevlana anlaşmalarına imza attığını da ifade etti.

Rektörün Karaman  iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin uzun yıllar sürmesi temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Acara Özerk Cumhuriyeti (Batum) Başkonsolosu Makbule KOÇAK'a hediye takdim etti.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı