9 BOYUTLU SİNEMA PAZAR'DA

İZLEYENLERİ FARKLI DÜNYALARLA BULUŞTURUYOR !

YÖREDEN HABER 14.08.2013 13:04:04 36 1
9 BOYUTLU SİNEMA PAZAR



9 BOYUTLU SİNEMA OKULLARDA


Karadeniz bölgesi turuna çıkan 9 boyutlu sinema keyfi bu kez Pazar ilçesinde gençlerin ve sinemaseverlerin sunumuna girdi.


İzleyenlere zevkli ve heyecanlı sahneler yaşatan 9 boyutlu sinema göstericisi sahibi Ziya TAŞKIN” Teknolojinin zirveye ulaştığı çağımızda bizde Karadeniz bölgesinde bu zevki gençlere yaşatmak için turlara çıktık.Her il ve ilçelerde bir haftalık sunumlar yapıyoruz.İzleyicileri farklı ortamlarda çekilmiş animasyonlarla büyülü bir ortama yolluyoruz.En az bir kez dahi olsa bu zevkli yolculuğu görmelerini tavsiye ediyoruz Sinemanın çocuklar üzerindeki pozitif etkisinin yanı sıra bizim için önemli bir nedeni daha vardı bu projeye başlamak için o da; İlçe genelinde maddi imkânsızlıklardan dolayı sinemaya gidemeyen çocukları bu sosyal etkinlikle tanıştırmaktı, sinemayı seyrettikten sonra çocukların yüzündeki gülümsemeyi görmek ise bize yetti.”dedi.” dedi. 

9 BOYUTLU FLİM
Senkronize hareket eden bir platformun içinde izlenen çizgi filimde ses, rüzgâr, yağmur, dokunma hissi gibi efektler yardımı ile izleyicilerin film karakterleriyle bütünleşerek olayları gerçekçi bir şekilde yaşatan 9D sinema sistem,i Sinemada oturduğunuz koltuklar ve platform, filmdeki etkiye göre hareket ediyor ve sarsılıyor. Filmde geçen sahnelerde ne ile karşılaşıyorsanız onu hissediyorsunuz. Filmdeki sahneye göre yüzünüze veya vücudunuza rüzgâr esiyor ya da yağmur yağıyorsa üzerinize su sıçrıyor. Bunlar tamamen filmin içeriğine göre gerçekleşiyor



Anahtar Kelimeler:
beyza özkaya
13.12.2014 13:09:41
gerçekten öyle mi? çünkü çarşamba günü bizim okula 9d sinema gelecek ve 5 tl'cik 9dsinema çok korkutucu olacak galiba

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI