82 yıllık lojman yıkıldı

Rize'nin Pazar İlçesine 7 km uzaklıkta bulunan ve ilçenin en kalabalık köylerinden biri olan Kesikköprü köyü lojmanı, ekonomik ömrünü doldurunca yıkılarak yerine yeni inşaata başlandı.

YÖREDEN HABER 31.03.2022 10:07:14 118 0
82 yıllık lojman yıkıldı
PAZAR-Rize'nin Pazar İlçesine 7 km uzaklıkta bulunan ve ilçenin en kalabalık köylerinden biri olan Kesikköprü köyü lojmanı, ekonomik ömrünü doldurunca yıkılarak yerine yeni inşaata başlandı.

500 haneli köyedeki camide imamlık yapanlara 82 yıl ev sahipliği yapan lojman, mühendislerin oturulmaz raporu ile yıkılarak yeniden yapılıyor.

9 yıldır aynı caminin imam hatipliğini yapan Adem Türkücü, muhtar ve köylülerle yaptığı istişare sonucunda lojmanın yıkılarak yeniden yapılmasına karar verdiler.

Caminin imam hatibi Adem Türkücü,'Yıkılan eski lojmanın yerine hem talebeleri okutmak için kuran kursu, hemde misafirhane yapılacak,ayrıca şadırvan bayan ve erkek wc lerin de olduğu mimari plan ve projeye uygun güzel bir inşaat yapmak üzere 6 ay önce inşasına başladık.'dedi.

Türkücü, 'Ramazan ayının yaklaştığı ve manevi havanın tüm ülkemize hakim olduğu bu mübarek günlerde 'benim de bir katkım olsun' diyenlerin yardımlarına ihtiyacımız vardır.Bu vesile ile öncelikle ilçemizin ve tüm islam aleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum.' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı