7’den 77’ye herkese Kur’an öğretiyor

Kırıkkale’de ikamet eden Hasan Oran (89) yıllardır mahallenin çocuklarına Kur’an-ı Kerim öğretiyor

YÖREDEN HABER 8.07.2014 08:59:08 24 0
7’den 77’ye herkese Kur’an öğretiyor
Yeni Mahalle’de yıllardır ikamet eden Hasan Oran yıllardır mahallenin çocuklarına Kur’an-ı Kerim öğretiyor. 5 yaşındaki Ömer Faruk Akbay’a Kur’an-ı Kerim öğreten Hasan Oran, yıllardır 7’den 77’ye yüzlerce kişiye Kur’an-ı Kerim öğrettiğini ve bu durumdan memnun olduğunu söyledi. Hasan Oran, ömrünün sonuna kadar kapısına gelen herkese Kur’an-ı Kerim öğreteceğini dile getirdi.

GÖREN HERKES ŞAŞIRIYOR

Ömer Faruk Akbay’ın annesinin Dünya’da örnek bir kadın olduğunu söyleyen Oran, “Sabah oğlunu okula götürüyor, kızını buraya getiriyor sonrada oğlunu getiriyor. Dünya’da bunun gibi kadın bulunmaz. Ablasının yanında gelip giderken Ömer Faruk’a da öğrettik. Hemen hemen bir senede öğrendi. Gören herkes şaşırıyor”

EN BÜYÜK TALEBEM 60 YAŞINDA

Büyüklerin bile 5 yaşındaki Ömer Faruk’la yarıştığını vurgulayan Oran, “En küçük talebemiz Ömer Faruk en büyük talebemiz ise 60 yaşında. Okul açıldıktan bu yana geliyor. Zorluğu hiç önemsemedi. Fazla bir zorluk çekmeden yaklaşık bir senede öğrendi. Yağmur yaş demeden hiç derslerini aksatmaksızın geldi. Ben ailesine bu azminden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER HASAN DEDE

Ömer Faruk Akbay’ın annesi ise; “İki çocuğumda Kur’an-ı Kerim öğrenmeye geliyor. Benim için çok güzel bir duygu. Kışın bile yağmur yaş demeden sabah 10’da derslerinin başında olurlar” dedi.

Kırıkkale İl Gazetesi 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı