"70 Yıllık Rüya" Salarha Tüneli'nin İlk Tüpü Hizmete Açıldı

Rize merkezi Salarha ve Muradiye beldesine bağlayan Salarha Tüneli'nin 2 bin 977 metre uzunluğundaki ilk tüpü hizmete açıldı.

YÖREDEN HABER 3.01.2021 12:14:42 72 0
"70 Yıllık Rüya" Salarha Tüneli

Rize merkezi Salarha ve Muradiye beldesine bağlayan Salarha Tüneli'nin 2 bin 977 metre uzunluğundaki ilk tüpü hizmete açıldı.

Salarha Tüneli'nin hizmete açılışı nedeniyle Dalyan mevkisinde düzenlenen törene, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, İlgili Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Çeber, burada yaptığı konuşmada, Salarha'ya 15 dakika süren yolculuğun ardından varıldığını belirterek, 'Tünel ile birlikte bu mesafe 3 kilometreye düştü. Tünel çok zor şartlarda inşa edildi. Özellikle kumlu yapı ve pandemi süreci çalışmaları yavaşlattı ama hiçbir zaman durmadı. Salarha Tüneli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından takip ettiği proje. Tünelin sağ tüpünün açılışını yaptık, sol tüpün açılışını birkaç ay içerisinde yapacağız. Salarha bölgesinin beklentileri doğrultusunda tünelden ilk kez birlikte geçmiş olacağız.' dedi.

Vali Çeber, konuşmasının devamında tünel yüksekliğinin 250 metre ile 10 metre arasında değiştiğini söyleyerek, “değişken şartlarda tünel inşaatı çok ciddi uzmanlık gerektiriyor. Bu sebeple bu projenin hayata geçmesinde emeği ola herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Çeber ve beraberindekiler 2 bin 977 metre uzunluğundaki tünelden otomobilleriyle geçti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI