6. HAMSİ FESTİVALİNDE 2,5 TON HAMSİ İKRAM EDİLDİ..

Rize Belediyesi bu yıl 6’ıncısını düzenlediği Hamsi Festivali'nde vatandaşlara 2,5 ton hamsi ikram etti.

YÖREDEN HABER 26.12.2021 10:25:48 30 0
6. HAMSİ FESTİVALİNDE 2,5 TON HAMSİ İKRAM EDİLDİ..

Rize Belediyesi’nce düzenlenen festival, Rize sahil dolgu alanı otopark alanında havanın da güzel olmasıyla birlikte vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize Belediyuesinden yapılan açıklamada Ekiplerin titiz çalışmasıyla 3 günde ayıklanan 2,5 ton hamsi, 15 ızgara reyonun da pişirildiği belirtildi.

Festivale, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, ilçe ve belde belediye başkanları ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı ifade edilen Festival'de 'Festivalde alanında 75 görevli hamsileri ızgaralara pişirmek için çalışırken, 25 kişi de ikramlarda bulundu. 2,5 ton hamsi 4 saatte tüketildi.

Izgaranın başına geçen Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de pişirdikleri hamsileri vatandaşlara ikram etti.Binlerce kişinin katıldığı festivalde hamsiler, 4 saatte tüketildi. Festivale ilgi gösteren vatandaşlara helva ve çay da dağıtıldı.denildi.

Açıklamada 'Festival kapsamında, 132 yöresel hamsili yemek standlarda sergilendi. Vali Çeber, Başkan Metin ve protokol üyeleri standları gezerek ürnleri sergileyen ekiplere teşekkür etti.Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin, açılış konuşmalarında, hamsinin bölgenin önemli bir kültürel değeri olduğuna değinerek, 6. Hamsi festivaline iştirak eden vatandaşlarla birlikte güzel bir etkinlikte buluşmanın ayrıca kendilerine mutluluk verdiğini ifade ettiler.'ifadeler yer aldı.

Ayrıca, Festival, yöresel sanatçılar Herem ve Ekin Uzunlar’ın konserinin ardından Havai fişek gösterisi ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı